Uitstapje naar Singapore

1 november 2013 Reageer Ga naar reacties

Cameron Highlands
De jungle was eigenlijk mijn enige echte bestemming die ik in Maleisië had. Dus de twee weken daarop heb ik voornamelijk beslist waar ik heen ging op basis van bordjes die ik tegen kwam. Zo had ik nog geen volgend doel toen we de jungle uit kwamen, maar we werden afgezet bij een bushalte en vanuit daar kon je naar diverse eilanden, steden en naar de Cameron Highlands. Dit laatste klonk alsof het in de bergen was, dus maar besloten daarheen te gaan terwijl de rest terug ging naar Kuala Lumpur. Het was een mooi gebied met goede hike routes. Ook had ik een gezellig hostel met een kampvuur gevonden (het was er vanwege de hoogte maar 15-20°C). Tijdens een hike begon het
precies op de top flink te regenen dus de weg naar beneden was echt grote pret. Helaas kon ik er niets van filmen vanwege de regen maar halverwege had ik de bijnaam ‘monkey man’ al te pakken :wink:.

Singapore
Echter naar een paar dagen had ik het wel weer gezien vanwege de temperatuur en de vele regen. Maar ik kreeg niets gevonden waar ik heen wilde dus bleef ik nog maar een nachtje. En nog maar een nachtje. En toen heb ik maar gewoon uitgecheckt. Zo, daar sta je dan, rugzak bij op naar de bushalte dan maar? Er ging een bus naar een grotere stad, dat betekend meer keus. Tijdens deze busrit besefte ik pas hoe hoog ik eigenlijk had gezeten. De bus ging meer dan een uur alleen maar bergaf en de lege fles in mijn rugzak was gehalveerd vanwege het drukverschil. Ik voelde me al iets minder bezwaard dat ik zo had lopen hijgen haha.
Tot mijn verbazing zag ik bij het busstation een bus staan die naar Singapore ging. Nu is geografie niet mijn sterkste kant dus ik vroeg me af hoe een bus me in hemelsnaam naar een land moest brengen waarvan ik niet eens wist dat dat in Azië lag.. Ik zag twee manieren om daar achter te komen: Googlen of instappen. Dus enkele minuten later had ik het opgezocht en negen uur later stond ik in Singapore :mrgreen:.

Samen met iemand van het hostel ben ik daar een stadwandeling gaan maken om de stad eens te verkennen. Het was nogal heet maar gelukkig kwamen we langs een waterpretpark. Laten we nou net onze zwembroeken mee hebben (je weet nooit of je een strand tegen komt). Dus dat was een mooie afkoeling. Verder nog een lange wandeling door een natuurpark gemaakt de volgende dag en nog een dagje naar Universal Studios geweest.
Nou ik er toch ben…

Ook lag er een groot cruiseschip uit Amsterdam hier in de haven. Ik heb nog gepoogd om er op te komen maar helaas blijken die dingen dezelfde beveiliging als vliegtuigen te hebben :neutral:.

Malakka
Maar verder bestaat het hele land eigenlijk uit één stad en ik ben nou eenmaal geen stadsmens. Het duurde echter nog vier dagen voordat ik naar Vietnam kon dus terug naar Maleisië maar weer. Dit keer naar Malakka. Echt geen drol te beleven hier :?. Wel kwam ik toevallig midden in de stad wat bekenden tegen uit Singapore. Met drie man besloten we mountainbikes te huren om de stad te ontvluchten en het platteland op te gaan. Helaas waren er maar twee mountainbikes beschikbaar dus Tim ging op de oma-fiets (dutch-bike heet dat daar). Altijd in voor een extra uitdaging 8-) .

Halloween
Helaas waren deze mensen na twee dagen ook alweer weg dus stond ik er weer alleen voor. In het hostel was ook verder vrijwel niemand dus wat doe je dan. Online en offline gezocht of er wat te doen was die avond maar helaas. Gelukkig had het hostel een computer dus uiteindelijk kwam ik op een forum terecht waar buitenlanders elkaar ontmoeten. Daar bleken enkele mensen een Halloween party te houden. Even een berichtje gestuurd of ik ook welkom was en zo stond ik anderhalf uur later op de 16e verdieping van een hotel voor de deur. De boze heks deed open en ik bleek de eerste aanwezige. Gelukkig vond zij de situatie zo ook wat vreemd dus het was niet alleen mij ;-). Bij mijn gebrek aan outfit moest er even geïmproviseerd worden met outfits. Uiteindelijk blijk je met lippenstift best te kunnen schminken…

Und jetzt
En nu is het wachten totdat Pascale eindelijk eens hierheen komt :roll:. Ik heb een ticket vanuit hier gevonden waarmee ik ongeveer tegelijk land met Pascale in Vietnam. Dus morgen pak ik hier alles weer in en gaan we samen nog dik twee maanden avonturen beleven :grin:.

 1. Yvonne
  1 november 2013 op 08:48 | #1

  Hee Tim,

  Klinkt alsof dit niet echt een hoogtepuntje in je reis was.

  Maar gelukkig kunnen jullie dadelijk samen een heeeeuleboel hoogtepuntjes qua avonturen beleven :lol:

  Ben benieuwd naar jullie verhalen.

  Geniet daar nog!

  x

 2. Theo
  2 november 2013 op 21:10 | #2

  Hoi Tim,
  Valt me wel een beetje tegen dat je al moet hijgen :oops: als het een beetje omhoog gaat. Maar ja je bent dan ook al niet meer zo jong 8-O . Maar weet je, daar hijgen is altijd beter dan hier zwoegen tijdens je werk :-P . Denk maar niet te veel aan ons wij denken wel aan jou. Nog heel veel plezier daar!!! En geniet nog 2 maanden samen met Pascal

  Groetjes Margriet en Theo

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: