Samen verder naar Vietnam

13 november 2013 Reageer Ga naar reacties

Eigenlijk was mijn trip naar het vliegtuig een verhaal apart waard. Inclusief de bus met panne; de taxi met medepassagiers; de andere bus; het uitstappen op het verkeerde vliegveld (ondanks geïnformeerd te hebben naar welk vliegveld de bus ging); de pendel bus die pas wilde vertrekken na enig aandringen én het 3(!) minuten voor tijd aankomen op het (juiste) vliegveld. Waar er nog even een incheckbalie voor me geopend werd… Maar gelukkig had ik mijn vlucht dus toch nog wonder boven wonder gehaald en landde ik een kwartiertje voor Pascale in Saigon, Vietnam. Ter plekke nog even het visum geregeld en toen met een te dure taxi door naar het hostel dat al geboekt was. De eerste paar dagen zijn we in Saigon (Ho Chi Minh City) gebleven. Deze stad bevat enkele miljoenen inwoners dus het was aardig hutje mutje. Het eerste wat natuurlijk opviel was het verkeer. Maar eigenlijk was het vrij eenvoudig: bussen hebben absolute voorrang en zolang je jezelf maar voorspelbaar voortbeweegt probeert iedereen je te ontwijken. Op deze manier hoeft zelfs oversteken geen probleem te zijn :wink:.

Om de stad te ontlopen besloten we om via een delta-natuurgebied naar een eiland te zuiden van Vietnam af te reizen. In deze delta werden we rondgeleid door een gids. Best interessant was de ‘floating market’. Ik ben vrij goed bekend met ’tradities’ die voor de toeristen in het leven worden gehouden maar hier was het handelen nog echt de dagelijkse gang van zaken. Sommigen leven hier dus werkelijk hun hele leven op een boot. De rest was helaas wel iets te toeristisch naar onze zin. Dus vol verwachting op naar het eiland.

Owja, Pascale gaat het ook allemaal goed af hier. Soms met wat hulp. Zoals ‘vergeten’ te vertellen dat de taxi die je zojuist hebt onderhandeld eigenlijk een scooter-taxi is, of achteraf pas melden dat de muis die ze gegeten had toch eigenlijk een rat was :wink:.

 1. Toos Clephas
  13 november 2013 op 08:18 | #1

  Hoi Tim en Pascale
  Het zal Tim niet zijn, die weer met kunst en vliegwerk of te wel meet handen en voeten zijn doel weten te bereiken om toch nog net op tijd op de plaats van bestemming aan te komen!!! Die jongen met die brommer heb je toch wel even geholpen met sleutelen, of verstond hij jou niet? Geniet er samen nog van en we horen wel weer. Gr. Thuis

 2. Anoniem
  18 november 2013 op 16:01 | #2

  Hoi Tim,
  Mooi om alle verhalen te lezen, hier zitten we ook niet stil. Top weekend gehad met je collega’s in Maastricht. Segway / mountbiken/ bierbrouwerij etcetcetc… Niet zo exotisch als daar maar ok mooi!

  • 20 november 2013 op 16:05 | #3

   Klinkt goed dat weekendje! Moeten we nog maar eens over doen als ik wel kan ;-)

 3. gerrit
  18 november 2013 op 16:02 | #4

  was van mij natuurlijk….groet Gerrit en je Nobleo collega’s

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: