Met de motor naar “Avatar in 2D”

16 december 2013 Reageer Ga naar reacties

We zijn ondertussen alweer tien bestemmingen verder dan mijn laatste verhaal dus tijd voor een update dacht ik zo. Wat moet je anders met 25 graden aan de rand van het zwembad…

We zijn vanuit Đà Lạt vertrokken richting Nha Trang waar we het grootste waterpretpark van Vietnam hebben bezocht. Vervolgens gingen we door naar Hội An. Echter de buschaufeur was vergeten ons er uit te kieperen dus belanden we in Đà Nẵng alwaar we weer de bus terug namen naar Hội An. Dit bleek een erg mooi kust plaatsje te zijn met erg veel kleermakers. Dus hier had ik mooi de kans om mezelf een nieuw pak aan te meten. Dus laten aanmeten door de kleermaken en de volgende dag was het al klaar. Helaas zat het pak me zo goed en was het zo goedkoop dat ik het er eigenlijk niet bij kon laten. Dus heb ik uiteindelijk een pak, twee overhemden, drie zijden stropdassen, twee spijkerbroeken en een paar leren schoenen met bijpassende riem op maat laten maken en naar huis gestuurd.

Dat gedaan hebbende zijn we naar Hanoi gevlogen en kwamen we in een erg gezellig hostel terecht. De natuur in het noorden is nog prachtiger dan de rest van Vietnam dus leek het ons leuk om hier eens een stukje met de motor weg te gaan in de bergen. Zie hier (een deel van) onze belevingen:

Als bestemming kozen we Cát Bà Island. Dit is een eilandje gelegen in Hạ Long Bay een prachtige baai met een kleine 2000 eilanden. Een andere backpacker die we voorheen tegen waren omschreef het als volgt: “You know the movie Avatar with all the floating islands in the air? Hạ Long Bay is pretty much the same thing but then in the sea”.

Een motor huren hier is niet heel triviaal omdat alles nou eenmaal op scooters ging. Maar we vonden een lokale garage die een net nieuwe Suzuki had aangeschaft. Hij was wel bereid om deze te verhuren voor een week voor de prijs van vijf huurscooters. Dus vervolgens even in de weer met google maps om een route uit te stippelen met wat veerpondjes en daar gingen we.

De snelweg bleek het ergste van de tocht. Veel scooters, vrachtwagens en bussen. Waarvan je de laatste ook nog wel eens spookrijdend op je af kon zien komen. Gelukkig was het op het eiland zelf prima rijden. Dus we bleven hier dan ook enkele dagen want zonder verkeer werken die bergen hier hetzelfde als in Europa :wink:.

 1. fvinzsell
  17 december 2013 op 18:14 | #1

  Nice Nice! fijne feestdagen en bis bald :)

 2. Toos Clephas
  17 december 2013 op 21:20 | #2

  Het ziet er allemaal weer prachtig en spectaculair uit!!

 3. Je ASML collega’s
  19 december 2013 op 16:02 | #3

  Hoi Tim,

  Hierbij een berichtje van je collega’s!
  Het is leuk om al je verhalen te lezen, en je hebt al veel spannende avonturen beleefd.
  Zo te merken heb je het super naar je zin daar, wil je straks nog wel terug?
  Geniet er nog van he!

  Groetjes,
  Je ASML collega’s

 4. Loes
  24 december 2013 op 16:44 | #4

  Joejoe, Fijne kerst! Superleuke kerstkaart op facebook haha! Ik wou dat we konden ruilen ;). Veel plezier nog en al zijn er soms wat minder leuke dingen, het wordt vast een reis om nooit nooit meer te vergeten!!!

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: