Laos

31 december 2013 Reageer Ga naar reacties

Onze eerste bestemming in Laos was het ultieme relax-plaatsje Vang Vieng. Omdat we al weken onze hike-schoenen niet meer aan hadden gehad, zijn we maar eens aan de wandel gegaan. Mijn navigatie gaf aan dat er wat paadjes de bergen in liepen. Onderweg naar de bergen liepen we door vlakke velden, een mooi contrast. Ook waren er wat lokale kinderen een boomhut aan het bouwen van stro en bamboe :-).

Het duurde niet al te lang of we kwamen bij een kleine, maar erg steile berg uit vanaf waar we een mooi uitzicht hadden over heel Vang Vieng enerzijds en de bergketens anderzijds. Later hadden we nog een grot gevonden waar een gids net op het punt stond om met een groepje mensen de grot in te gaan. Voor een euro mochten we wel aanhaken en kwamen we na een ondergronds tochtje uiteindelijk bij een donker meertje gelegen in de grot uit.

Heel Vang Vieng staat eigenlijk bekend om een ding: Tuben. Dat houdt in dat je met een band relaxed van de rivier af dobbert. Aan die rivier liggen dan enkele kroegjes waar je lekker kunt zonnen, (bier)spelletjes spelen etc. Erg gezellig allemaal. Helaas hebben we dit de laatste dag pas gedaan anders waren we zeker nog een keer gegaan.

Na Vang Vieng op naar Luang Prabang. Hier hebben we voor Pascale’s verjaardag olifanten gewassen! Nou zijn dieren in gevangenschap niet zo heel erg mijn ding maar ik was blij verrast daar. Na de olifant wat bananen te hebben gegeven mochten we er opklimmen. Eerst hebben we lekker in zo’n stoeltje een rondje door het bos gelopen. Ook liep de olifant nog even door het water bij echt een prachtige waterval. Eigenlijk was dit ook het enige wat ik van de dag verwacht had. Maar bij terugkomst ging het stoeltje eraf en gingen we op de rug van de olifant terug naar de waterval. Zie dan eerst maar eens te blijven zitten als hij van de oever in het water stapt :wink:. Onze olifant had er in het water ook flink plezier in om kopje onder te gaan waardoor het voor ons des te moeilijker was om te blijven zitten. Al met al een mooie dag!

Later die week zijn we met een scooter en wandelschoenen nog meer watervallen gaan bewonderen. Maar ik zal de foto’s het verhaal verder laten vertellen:

 1. Robbie
  31 december 2013 op 09:12 | #1

  Woooow, wat een unieke ervaring lijkt me dat! Zwemmen met een olifant, wie kan nou zeggen dat ie dat gedaan heeft!

  Alvast unne goije roets!!!

 2. Theo
  1 januari 2014 op 12:31 | #2

  Hoi Tim en Pascale, Ik begrijp het wel je kunt beter daar een oud/nieuwjaarsduik doen samen met een olifant en genieten in het warme water. De beste wensen voor in 2014

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: