Climbing? Climb on!

10 oktober 2013 Reageer Ga naar reacties

Tijdens het schrijven van mijn vorige bericht was ik onderweg naar Bangkok. Daar aangekomen moest ik even puzzelen hoe ik het handigst met het openbaar vervoer bij mijn hostel kwam dat ik zojuist had geboekt.
De volgende ochtend heb ik enkele van de mede backpackers leren kennen en heb ik lekker mee gebrunched ergens in de stad. Vervolgens ben ik weer terug gegaan naar het hostel om even te kijken hoe ik mijn reis zou gaan voortzetten. Het idee was richting het zuiden en google leerde me dat de bus daarvoor het makkelijkst is. Omdat ik weinig zin had om in Bangkok te blijven heb ik halsoverkop een taxi aangehouden om te kijken of ik bij het busstation nog een bus kon pakken.De hostess was sceptisch, maar het is me toch gelukt :mrgreen: . Een mooie VIP bus zodat ik ook lekker kon slapen onderweg. Nog een busje en een boot verder ben ik uiteindelijk op Railay Beach beland.

Ik had begrepen dat het uitstekende plek was om te klimmen. En aangezien ik hier toch wel een tijdje ging blijven (70% reistijd afgelopen dagen, iets wat ik juist niet van plan was!) heb ik meteen maar een instructeur gehuurd om me het klimmen bij te brengen in drie dagen tijd.
We zouden de volgende ochtend pas beginnen, dus nog eventjes tijd om nog een feestje te bouwen die zaterdagavond. Helaas kreeg ik niets gevonden, dus had ik heel zielig maar twee biertjes en een zak chips gekocht en was ik, na drie rondjes over het hele ‘eiland’ te hebben gelopen, onderweg naar mijn kamer.
Tot ik onderweg ergens een pooltafel zag, dan maar even poolen. Uiteindelijk flink wat potjes gedaan met de locals daar. And guess what, toevalligerwijs bleken zij ook het entertainment van die avond! Ik was gewoon iets te vroeg, enkele uurtjes later ging het feestje flink los. Dus de volgende dag was ik niet zo happy dat ik er op tijd uit moest haha. Maar dat was gelukkig zo over.

De volgende drie dagen eigenlijk uitsluitend geklommen. Dit was af en toe toch best eng. En dat zeg ik niet vaak.
Maar de tweede dag moest ik me aan de top al omknopen om mezelf naar beneden te laten. En dan is het even zweten geblazen of ik de knopen goed had gemaakt en in de goede volgorde. Want je maakt je life-line meermaals los dus het is zaak dat je de andere knopen goed hebt gelegd en in de goede volgorde. Anders val je, want vasthouden gaat niet vanwege het knopen. En de instructeur staat onder uit het zicht.
Bovendien wist hij me nogal eens tijdens het oefenen in de war te brengen met zijn: “Knot good!”.

Ook leuk trouwens: ik was zeker anderhalf keer zo zwaar als mijn instructeur. Dus toen ik onverwacht viel, ging ik enkele meters omlaag en hij enkele meters omhoog.

De rest van het verhaal laat ik aan de foto’s over. Klik op een foto om het onderschrift te lezen. Ik heb zojuist een speedboot richting Maleisië geboekt, dus het volgende verhaal is al in de maak.

 1. Toos Clephas
  10 oktober 2013 op 19:39 | #1

  Tim, Tim wat ben je toch een lefgozer. Waar heb je dit van? Ben gisteren met Kevin van de hoge waterglijbaan in Horst geweest. Dat is pas lef hebben. En weet je? Kevin kreeg er niet genoeg van. Gaat hij op zijn peetoom lijken? Groetjes Mam

 2. Bas
  11 oktober 2013 op 08:58 | #2

  Klimmen, uitgeklommen, abseilen, klimmen, uitgeklommen, abseilen. Maar, wel het juiste shirt aan :lol: Ziet er zeker netjes uit allemaal. Maareh, zag ik je daar nu zweten? :mrgreen:

 3. Perry
  11 oktober 2013 op 21:44 | #3

  Ziet er allemaal goed uit! Zei batman ook iets :-P ?

 4. Breg
  13 oktober 2013 op 09:58 | #4

  Wauw Timmie. Wat een uitzicht, kei sjiek.
  Enne, als je na deze reis geen zin meer hebt om terug te gaan naar de baas dan kun je nog altijd als model aan de slag gaan ;-) Met je ‘Strike a pose’ foto in je portfolio nemen ze je denk ik overal aan!
  Geniet lekker van je tijd daar!

  xx

 5. John
  15 oktober 2013 op 12:05 | #5

  Hoi Tim
  Het regent verliespunten in het team, dan maar goed dat het met jouw voor de wind gaat.
  Zou je nog vertellen over Langkawi island. Langkawi met z’n hanging bridge ligt in de straat van malakka op de hoogte van de stad Kangar in Maleisie. Op dit eiland is super veel te zien en te doen.
  groet vanuit een produktie hal
  John

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: