Chillen op een eiland

20 november 2013 Reageer Ga naar reacties

Ondertussen zijn we weer vertrokken uit Phú Quốc, het eiland waar we naar onderweg waren. Het is een eiland met twee gezichten: aan de een kant proberen ze er een toeristische trekpleister van te maken en aan de andere kant gaan de eilandbewoners gewoon door met vissen alsof er niets is veranderd. Gelukkig is het eiland groot genoeg om in beiden te voorzien :wink:. Wij zaten natuurlijk in het toeristisch gedeelte in opkomst. Resorts waren vollop in aanbouw en je kunt het ze niet kwalijk nemen: mooi strand, warm weer het hele jaar door en een zee die als een warm bad aanvoelt. Met toerisme komen ook georganiseerde reisjes dus zijn we lekker een dagje gaan snorkelen en vissen op een boot.

Aan de andere kant zijn we niet naar Azië afgereisd om de hele dag aan het strand te liggen tussen alle verbrande toeristen dus hebben we de derde dag een scooter gehuurd om de rest van het eiland eens te ontdekken. Al heel snel hield het asfalt op en ging de gemiddelde snelheid flink omlaag door het continue ontwijken van bulten, kuilen en keien op de paden. Zoals was te verwachten, waren er veel meer zandpaden te vinden dan mijn navigatie aangaf. Dus daar sta je dan op een splitsing van paden je af te vragen waar je heen moet. Een aantal kinderen vinden zulke toeristen wel interessant en we hebben ze zelfs enigszins duidelijk weten te maken waar we heen wilden. ‘Links’ en ‘rechts’ kwamen niet voor in hun Engelse vocabulaire dus dan is de oplossing eenvoudig: zo’n acht kids begonnen te rennen en wij er met de scooter achteraan :mrgreen:.

Al met al hebben we zo’n 75 kilometer afgelegd door de hutjes, strandjes en bossen door. Behalve het blauwe achterwerk van Pascale was het ons zo goed bevallen dat we later nog drie maal een scooter hebben gehuurd om onszelf te vervoeren. Zo hebben we ook nog een lange waterval bezocht die we misschien wel 500 meter opgeklauterd zijn via alle rotsbrokken in de rivier. Echt een vette ervaring.

Uiteindelijk werd het toch tijd weer verder te trekken en de enige betaalbare optie bleek 24u met boot en bus dus het volgende verhaal start in Dalat…

 1. Yvonne
  20 november 2013 op 16:09 | #1

  Heel gaaf!

  En chillen op het strand hoort er ook een beetje bij toch :wink:
  Geniet nog daar!

 2. Hans
  20 november 2013 op 16:30 | #2

  Het is duidelijk wie de meeste foto’s knipt ;) nice nice!

 3. Toos Clephas
  20 november 2013 op 20:58 | #4

  Hoi Tim en Pascale.
  We lezen wel, dat jullie je nog steeds goed vermaken, maar wist niet dat Tim een fanate visser was. Nog veel plezier daar en we zien de volgende belevenis weer tegemoet.
  Gr. Thuis

 4. Michael
  21 november 2013 op 13:27 | #5

  Ha Tim,

  Dat ziet er mooi uit allemaal… Je hebt een goede grijze troosteloze Nederlands herfst uitgezocht om op bounty-eilandjes rond te dwalen.

  Ik wilde je nog even herinneren aan je Bitcoins, mocht je zelf nog niet gekeken hebben. Het kan slim zijn deze (deels) weer eens te verkopen.

  grtz Michael

  • 24 november 2013 op 01:19 | #6

   Hey Michael, leuk dat je mee leest. En inderdaad! Ik zie zojuist dat mijn vijf Bitcoins harder stijgen dan dat ik het hier op maak… Leuke meevaller.

 5. Rob
  22 november 2013 op 12:24 | #7

  Heeej Pascalle en Tim,

  Wat een wereldje daar zeg. En met zo’n foto’s maak je een bioloog wel jaloers!!!
  Enjoy your time!!!!!

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: