Weekendje weg

12 oktober 2009 Reageer Ga naar reacties

Poeh, net terug van een weekendje weg. We hebben van alles meegemaakt; Sneeuwstorm, geisers, zeeleeuwen, strand.

Het was de bedoeling om een weekendje te gaan hiken in de bergen. We is Liz en ik. Dus vrijdagmiddag gingen we onze huurauto ophalen en reden we naar Hanmer Springs. Dit plaatsje ligt midden in de bergen en staat bekend om z’n warm water. Onderweg werd het steeds minder zonnig en begon het langzaam te sneeuwen. Let wel, we dachten dat we een zonnig weekend voor de boeg hadden. De laatste 10 kilometer naar ons hostel hebben we stapvoets afgelegd in onze auto.

Aangekomen in het Hostel hadden we geluk. Eens per maand gratis diner. Dus gezellig met andere backpackers gegeten. ’s Avonds gezellig bij het vuur gezeten en verhalen vertellen. 3 Nieuwe vrienden gemaakt die toevallig dezelfde kant opgingen. De volgende morgen samen met die mensen naar de Spa gegaan. De baden waren gevuld met heerlijk heet water uit de geisers. Toevallig had ik net een waterdicht tasje gekocht voor mijn camera, dus heb ik nog wat leuke foto’s ter plekke kunnen maken. Als je enkele uren in de spa doorbrengt met mensen kom je ook wat meer over ze te weten. Eén was ontslagen en besloot te gaan reizen. De ander had in vier jaar tijd enorm veel geld verdient en was niet van plan terug te keren naar Engeland. En de derde is met ons mee terug gereden naar Christchurch, het was onzeker of hij een Visum kreeg om in Australië te werken. Dus hij pakt morgen het vliegtuig naar huis óf gaat twee jaar werken in Australië.

Anyway, eenmaal uit de Spa zijn we naar Kaikoura gereden. Een kustplaats ‘where the mountains meet the sea’. Erg mooi daar. We hebben samen een kamer genomen met die drie gasten. Liz en ik zijn later op de dag nog foto’s wezen maken in de omgeving en ’s avonds gingen we met z’n allen uit. Het was een zaterdagavond en we waren de helft van de mensen in de populairste kroeg haha. Het hoogseizoen is hier in ieder geval nog niet begonnen. Volgende morgen gingen Liz en ik voor een hike. Het weer in dit plaatsje was heel anders dan in Hamner Springs. Beiden hebben we onze koppies verbrand aan zee. Het schijnt dat je daarmee moet oppassen. Het gat in de ozonlaag bevindt zich blijkbaar boven Nieuw-Zeeland. Na de hike hebben we afscheid genomen van Gareth en Papa Bear en namen we de derde mee.

Dat was in het kort het weekend. De dag dat we vertrokken lijkt alweer een week geleden. Overal waar we reden waren prachtige uitzichten. Je viel van de ene verbazing in de andere. Van sneeuw naar bergen naar zee naar naaldbos. We hebben het allemaal gezien. Onderweg van de ene plaats naar de andere hebben we vaak gestopt om eventjes van het uitzicht te genieten. Owja, over het linksrijden gesproken. Te voet ben ik al menig auto per ongeluk tegengekomen omdat die ‘van ’n andere kant kwam’ :p. Echter ondanks dan Liz Engels is, heb ik bijna alles gereden. Het viel me echt reuze mee. Hele weekend geen enkel schoonheidsfoutje gemaakt. Dus dat is weer een meevaller mocht ik vaker willen rijden. En natuurlijk was het voor Liz ook wennen omdat het een automaat was haha.

Ik probeer de verhalen niet te lang te maken zodat het nog bij te houden is. Dus ik ben er weer vandoor. Zodra ik weer iets spectaculairs meemaak zijn jullie de eerste die het horen ;)

Liz en ik hebben nogal veel foto’s gemaakt dus ik heb een kleine selectie gemaakt. Blader er even rustig doorheen en geniet van de uitzichten!

Groetjes,

Beefy

Yeah!

.

.

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e

.
.
PS. Omdat het anders toch gevraagd / gesuggereerd wordt: Liz en ik zijn gewoon vrienden :p

 1. 12 oktober 2009 op 13:21 | #1

  Timmel! Wat een gave foto’s man, kom maar op met dat verhaaltje!

  • 12 oktober 2009 op 21:35 | #2

   Je bent er vroeg bij ;)

   Verhaaltje staat er nu ook op.

 2. Bas
  12 oktober 2009 op 21:58 | #3

  Belachelijk mooie feuteus als ik het mag zeggen…

 3. Bregje
  12 oktober 2009 op 22:10 | #4

  Wooow Timmeah! Ech vet sjieke foto’s :O
  Wel verstandig om er nog even bij te zetten dat jij en Liz gewoon vrienden zijn.. Na die zandtekening (Tim – Liz +datum) kreeg k toch even twijfels! Haha

  Maar wat ontzettend cool wat je allemaal al hebt gezien daar! Vooral dat weer, MG! Zou nix voor mij (lees: Mijn haar) zijn ;)

  Ook vet trouwens dat je daar gewoon mensen tegenkomt waar je meteen “vriendjes” mee word! Ideaal.. hoef je niet alleen op stap enzo!

  Nou ben benieuwd wat je nog meer allemaal gaat meemaken! K lees t waarschijnlijk binnekort wel een keer..
  Groetjes aan je nieuwe vriendin ;)

  X

  • 12 oktober 2009 op 23:40 | #5

   Jah, een weekendje weg met een vriendin is meteen verdacht he ;)

   En wat dat vrienden maken betreft: everybody likes the dutchmen! Best leuk, zodra ze weten dat je hollander bent kun je nix meer verkeerd doen.
   En ik zal de groetjes doorgeven :p

   Truste!

 4. fvinnzsell
  13 oktober 2009 op 01:00 | #6

  tim,

  ik ben trots op je. Maar ik snap niet dat als jij een selectie hebt gemaakt van je foto’s dat er nog foto’s tussen zitten van schapen en vogels…. die hebben we hier ook hoor…

  wij zijn trouwens 59e van de 130 geworden bij nacht van venlo…. Volgend jaar gaan we voor de eerste 10

  groeten

  • 13 oktober 2009 op 10:10 | #7

   Tjah, dat was meer voor de afwisseling ;). Vond ze wel mooi gelukt en 50 foto’s van bergen die iemand anders heeft gezien is ook niet alles hè :p

   En volgend jaar ben ik weer van de partij om ons naar de eerste 10 te helpen!

 5. Evelien
  13 oktober 2009 op 04:18 | #8

  Timmie!!

  Ik moet toch wel zeggen dat ik enigszins jaloers wordt terwijl ik hier hard studerend in t koude Nederland die foto’s van jou aan t bekijken ben! Ziet er echt goed uit! Inmiddels wel al weer bezig aan een andere opdracht of wordt t de rest van de maanden gewoon alleen maar sightseeing? ;)

  • 13 oktober 2009 op 10:12 | #9

   Die opdracht is nog steeds een probleem. Ik heb een opdracht maar dat schiet echt voor geen meter op. Best vervelend om je daar dan echt toe te zetten.
   Hopelijk deze week veel progress anders moet ik toch eens een goed gesprek aangaan met begeleider :(

 6. Gijs Janssen
  13 oktober 2009 op 05:01 | #10

  Nice pictures Tim!

  Ben niet echt een uitgesproken natuurliefhebber maar zulke uitzichten zijn gewoon te mooi voor woorden. Jij hebt daar sneeuw en zon terwijl wij hier in de regen zitten. Verschil moet er blijkbaar toch zijn ;)

 7. René
  13 oktober 2009 op 05:39 | #11

  Nope geen flessen meer gescoord, jij wel?? Sowdejuuu wat een diversiteit van natuur daar zeg, maar wel grandioos prachtig! Arriverderci

 8. Pap
  13 oktober 2009 op 10:44 | #12

  Hoi Tim,
  Wauw wat een foto`s zeg, adembenemend, en jij hebt toch al wat meegemaakt op verschillende vakanties maar dit slaat volgens mij alles.
  Toch een beetje jaloers op Loes? omdat die lekker gevlogen heeft, want ik zie je zo vaak springen op die foto`s.
  Oh euh ja, laat die speculaas maar lekker smaken!
  En heb je wel genoeg warme kleding bij je, want je verwachte toch een mooie zomer.
  Groeten Pap.

  • 13 oktober 2009 op 17:57 | #13

   Ha die paps,

   Op andere vakanties was het vaak een hele dag wandelen voor één of enkele panorama’s. Hier zie je niet anders :D.

   En jah, wat kan ik zeggen. We hadden een beetje springerige zin. Maar het was inderdaad verstandig van me om toch enkele truien te pakken. Maar gelukkig wordt het steeds warmer hier :)

 9. 13 oktober 2009 op 12:16 | #14

  Hey Tim,

  Super gave foto’s! Zo te zien vermaak jij je prima daar! Hopelijk boek je ook snel vooruitgang met je opdracht! Heel veel plezier nog daar en geniet ervan!

  Groetjes vanuit Clemson (South Carolina),

  Irma

 10. Rob
  14 oktober 2009 op 00:03 | #15

  Ha die Tim,

  Spectaculair dat is inderdaad het perfecte woord :mrgreen: Wat jij daar allemaal
  meemaakt is gewoon onvergetelijk.
  Oh ja, the dutch rule!! :-P Weet je toch, maar hoe weten ze dat daar dan allemaal?
  Tjonge jonge, wat verwen je toch iedereen met die foto’s joh! Ik als ‘ervaren bioloog’ :wink: kan toch wel zeggen dat ze van hoge kwaliteit zijn. Blijf maar schieten met die camera!!

  Groetjes Rob

 11. Clephaasjes
  14 oktober 2009 op 06:27 | #16

  Hoi Tim
  Na diverse pogingen om jou te bellen, wat maar niet lukt, reageer ik maar op deze manier.
  heb je verhaal(tje) gelezen en het ziet er allemaal super avontuurlijk uit. Het leek net of je van een springschans afkwam vliegen. Mooie foto’s van de zonsondergang en de rest zijn natuurlijk ook mooie foto’s. Jammer dat het niet zo wil lukken met die opdracht. Hopenlijk komt dat goed. De telefooen ligt er bij jullie naast, of iets dergelijks. Maar het lukte niet om jou te spreken. We zullen het vanavond nog eens proberen. Misschien lukt het dan wel.
  Tot horen’s. Groetjes van Moetie

 12. Liz Deakin
  14 oktober 2009 op 21:09 | #17

  Yes, that’s right Clephas…JUST FRIENDS!! ha ha. Especially now that our bathroom stinks!!

  • 15 oktober 2009 op 11:52 | #18

   That wasn’t me Liz,

   I think it was The German :wink:

 13. Moniek
  15 oktober 2009 op 06:33 | #19

  Hee Tim, jaja misschien een beetje saai omdat ik al de zoveelste ben, maar wat een mooie foto’s:-)… Echt supermooi!! Geniet ervan ennuh, volgens mij is je opdracht een beetje bijzaak geworden, haha… Succes in ieder geval! Groetjes Moniek

  • 15 oktober 2009 op 11:53 | #20

   Het blijft leuk om te horen haha.

   En dat met die opdracht hoop ik toch nog wat uitdaging te vinden. Moet wel iets hebben straks om een verslag over te schrijven :-?

 14. tiny
  15 oktober 2009 op 08:50 | #21

  Hoi Tim,

  We hoorde van René dat je mooie foto’s op je site had staan, zijn inderdaad heel mooie plaatjes maar dat land is zo groot dat het wel langer zal duren. Voordat het land ook aan alle wetjes moet voldoen net als in ons kleine landje.
  Als ik het goed lees heb je na 3 dagen al vakantie daar dus geniet er maar van.

  Groeten uit Sint Agatha

  • 15 oktober 2009 op 11:56 | #22

   Leuk om te lezen dat ik nog meer lezers heb :)

   René is wel wat actiever met berichtjes plaatsen dan ik geloof ik. Maar zo te lezen heeft hij het ook wel na z’n zin.

   En inderdaad, hier op het zuidereiland wonen maar 1 miljoen mensen en het is ongeveer 3x zo groot als Nederland.

 15. Sjaak de Peruaan
  17 oktober 2009 op 11:14 | #23

  Heej Timmie,

  Erg gave foto´s zeg. Het ziet er supersjiek uit. Een tof weekend gehad lees ik wel.
  Bij jouw lijkt het zo te zien ook meer vakantie als stage.

  Adios uit Cuzco

 16. Piejtje
  20 oktober 2009 op 07:03 | #24

  Timmie, wannier huure we wer wet van dich?

 17. Clephaasjes
  20 oktober 2009 op 18:36 | #25

  Ha, die Tim
  Hoe is het daar. We wachten vol spanning op het volgende stukje, maar….er komt niks(ha,ha). Hoe is het met je stage. Heb je al een nieuwe opdracht? We hebben vanmorgen twee keer proberen te bellen, maar er werd net opgenomen Ik kan me neit voorstellen, dat jij sávonds om 18.00 ligt te slapen. Laat je nog even wat horen, Please?????? (ha,ha)
  Groetjes Mam

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: