Mount Doom

16 januari 2010 Reageer Ga naar reacties

M’n vorige bericht eindigde onderweg naar Taupo. Daar kwam een meid moeilijk de berg op en dus bood ik haar een lift aan. Fiets in de kofferbak en gaan met die banaan! Ze was ook onderweg naar Taupo dus dat kwam goed uit. Onderweg vertelde ik haar dat ik Mount Doom van Lord of the Rings wilde gaan beklimmen en mijn enthousiasme werkte blijkbaar nogal aanstekelijk. Dus hebben we Taupo maar overgeslagen en zijn we naar de tongariro crossing gereden. Dit is een zware hike van zo’n zes tot acht uur waarbij je tussen twee vulkanen doorloopt. Een van de mooiste hikes die Nieuw-Zeeland rijk is. Deze hike wilde ik eerder al doen met Ryan maar toen was het weer echt te slecht. En alleen leek me niet zo’n goed plan, dus dit kwam wel goed uit.

We waren van plan om vroeg te beginnen zodat we er de tijd voor konden nemen. We werden half bevroren wakker die morgen en ik kon meteen de auto uit om wat warme kleren uit de kofferbak te pakken. Deze bleek nogal lastig open te gaan doordat het gevroren had. Enfin, toen we wat warme kleren aan hadden getrokken begonnen we aan onze tocht. Onderweg kwamen we enkele borden tegen als: “STOP, Are you really prepared to continue your alpine crossing trek?” en “Seriously consider turning back”. Dit zegt wel iets over hoe zwaar de tocht was ;).

Na enkele uren stonden we aan de voet van een grote vulkaan. Mount Doom uit Lord of the Rings. Ik wist dat het mogelijk was om deze te beklimmen en dit wilde ik dan natuurlijk ook doen! Stine (de lifter) wist niet of ze het aankon maar wilde het toch proberen. Terug kan altijd natuurlijk. Het was eigenlijk een best mooie dag, maar er werd gewaarschuwd voor ‘Alpine conditions’. Dit betekend dat het weer in no-time kan omslaan en dit hebben we dan ook gemerkt. De berg bestond uit een zeer steile helling met alleen losse stenen en sneeuw. Ook was het ineens enorm mistig dus we hadden geen idee hoe ver we waren en hoe ver we nog hadden te gaan. En het klimmen viel ook niet mee doordat de stenen telkens onder ons wegrolden. Oftewel een mooie uitdaging!

Na twee en een half uur klimmen over helling kwam ik uiteindelijk boven aan (Stine heeft het ook best ver gebracht). Op de top van de berg bevond ik me op 273 meter boven het vriespunt. En met een enorm harde wind werd het er zeker niet warmer op. Maar de top was bereikt en daar ging het me dan toch om :mrgreen:. Toen toch maar besloten snel weer naar beneden te gaan. Terug bij Stine schrok ze een beetje omdat er letterlijk ijs aan mijn oren hing. “We have to get you down!”. haha

De terugweg was echt enorme pret. Het was meer skieën dan wandelen eigenlijk doordat alle stenen vrolijk onder me wegrolden. OK, voor mij was het skieën, voor Stine meer vallen en opstaan :roll:. Met twintig minuutjes waren we weer op het pad en vervolgenden we de hike verder. De rest van de hike was best nog even pittig maar we hebben mooie dingen gezien.

Aan het eind van de track hebben we teruggelift naar m’n auto. Haar fiets bleek gestolen dus is ze weer met mij verder gegaan. De afgelopen dagen zijn we verder zuidwaards gereden. Nu zitten we bij David in z’n appartement in Wellington en morgenvroeg pak ik de veerboot naar het zuidereiland.

Op naar het volgende avontuur en groetjes uit Nieuw-Zeeland!

Tim

Owja, ik ben tegenwoordig ook meer en meer aan het filmen zodat ik niet alles hoef te typen ;). Dus bij deze even een filmpje van de hike.
Mijn excuses voor mijn kleding in het begin, we hadden de verwarming vol aan en ik was net m’n thermopak aan het aantrekken toen ik m’n camera zag liggen.

Nog een woordje achteraf om geen roekeloze reputatie te krijgen. Het was zeker een uitdaging en erg zwaar en avontuurlijk maar we hebben onszelf niet in gevaar gebracht. Het klinkt allemaal gevaarlijker dan het was ;).

 1. 17 januari 2010 op 00:07 | #1

  Neup, absoluut niet roekeloos, het waaide gewoon en het was stijl 8)

 2. Bregje
  17 januari 2010 op 01:11 | #2

  Timmie, wat ontzettend vet!
  En weer vriendjes gemaakt zie ik;) Had wel even n foto verwacht eigenlijk..

 3. Bregje
  17 januari 2010 op 01:12 | #3

  Ow en toen zag k t filmpje pas (en je nieuwe vriendinnetje) :P
  Zal trouwens wel ff wennen zijn strax om weer rechts te rijden hier!

 4. fvinnzsell
  17 januari 2010 op 07:08 | #4

  Kerel,

  dit is de eerste keer dat ik jaloers op je ben Tim!!! hoe vet is die baard :p

  haha neej, geen flauwekul, super ruig je avontuur, geniet nog van de nieuwe meisjes die je leert kennen, de nieuwe Mountains die je gaat bedwingen en de nieuwe biersoorten die je gaat ad-ten!!

  Owja ik moet je de groetjes doen van Carolien Konings!! Het lekkerste wijf van Nederland!

  • 17 januari 2010 op 16:51 | #5

   Haha, die baard is er allang weer af.

   En de groetjes krijgen van ’t lekkerste wijf en toch niet goed in de markt liggen. Je moet je hier toch ff verklaren :P

 5. Gijs Janssen
  17 januari 2010 op 07:19 | #6

  Mount Doom, ik wist meteen waar het over ging toen ik de titel zag. Wel een indrukwekkend stijl geval. Misschien dat je de volgende keer wat ondertiteling moet toevoegen want er stond een behoorlijk briesje ;)

 6. Robbie
  18 januari 2010 op 20:48 | #7

  Hey Baardmans,

  Jammer dat hij er alweer af is, je begon toch al een beetje op een viking te lijken!! :wink:
  Echt onwijs gaaf deze hike joh! Nog wat kleine mensjes op harige blote voeten gezien??

  • 18 januari 2010 op 23:33 | #8

   Haha, heb wel ff Gollem en Frodo geroepen maar niemand reageerde…

   @ al m’n trouwe lezers(essen)

   Ik ben weer even een paar dagen de wildernis in vanaf nu. Een meerdaagse tocht door het mooie zuiden hiero.
   Dus even weer weg van de beschaafde wereld.

   CU!

 7. Stine
  19 januari 2010 op 22:18 | #9

  Hi Tim …

  Goede blog … Niet slecht manier om de punten in leven te houden.

  Maar je kunt ook viel op de berg, skiër profielen:-p. He he …

  Hoop dat mijn Nederlands is begrijpelijk. Have a nice trip naar het zuiden

 8. Joep
  24 januari 2010 op 00:43 | #10

  Tim,
  hoe lang blijf je nog? Super vet filmpje en weer mooie foto’s :D
  Groetjes
  Joep

  • 24 januari 2010 op 14:48 | #11

   Heeey, nog een lezer! Leuk!

   Zondag begin ik aan m’n terugvlucht. Dus als je het bier voor die tijd in de koelkast hebt 8)

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: