Kerst in Queenstown

29 december 2009 Reageer Ga naar reacties

Dag allemaal!
Ik dacht dat ik al lang niets meer van me had laten horen, maar blijkbaar heb ik gewoon enorm veel meegemaakt in een week dat het zo lang geleden lijkt.
Na mijn vorig berichtje besloot ik om nog even te genieten van mijn laatste avond in Christchurch en ben ik nog even het nachtleven ingedoken. Daar heb ik een enorm goede avond gehad met wat andere mensen. ’s ochtends even iedereen goeiedag gezegd op de universiteit om vervolgens richting Queenstown te vertrekken. Onderweg van alles moois gezien natuurlijk en na iets van zeven uurtjes rijden kwamen we in Queenstown aan. Daar heb ik echt een mooie vier dagen / nachten beleeft. Op kerstavond heb ik Ryan zover gekregen om mee te doen met een kroegentocht. Echt megavet met leuke mensen. Om 12 uur was deze afgelopen omdat alles volgens de wet gesloten moet zijn op kerstdag. Echter 1 kroeg had vergunning om langer open te blijven en was dus al vorige week uitverkocht. Ma uiteindelijk hebben Ryan en ik toch nog twee vip-kaarten weten te regelen 8) en konden we nog even langer feesten ala VIP-style.

Eerste kerstdag hebben we voornamelijk rondgebracht op het strand :). Samen met Ryan heb ik ook nog een mooie wandeling gemaakt op een andere dag. De laatste avond in Queenstown wilden we rustig doorbrengen omdat we om 6 uur op wilden staan. Maar uiteindelijk hielden we een room-party met onze kamergenoten. Ook een avond waar ik thuis vast nog wel het een en ander over zal gaan vertellen :mrgreen:.
Uiteindelijk hebben we om begrijpelijke redenen onze deadline niet gehaald en zaten we rond 11 uur in de auto haha. Op naar het Noordereiland! Dat bleek nogal een lange rit te wezen. We hebben die dag 1000 kilometer afgelegd op bochtige bergwegen. Onderweg Ryan: “Smells like the sea here”. En het was toch echt de bedoeling dat we daar op dat moment zo’n 150km vanaf zaten. Oeps, afslag gemist…
Dus het was vier uur ’s nachts eer we bij de veerboot aankwamen om een tukkie te doen in de auto. Bij gebrek aan wekker deze ook nog bijna gemist :P.
Deze dag zouden we eigenlijk een zware wandeling op de planning hebben, maar deze was te gevaarlijk door de weersomstandigheden dus besloten we om maar meteen door te rijden. Dus nog eens 600 kilometer op de planning en uiteindelijk kwamen we om 11 uur ’s avonds aan op de camping.
Al met al was het een verdomd lange roadtrip maar onderweg was er zeker vanalles moois te zien. Zoals watervallen gletchers en mount Doom.
En nu zitten we op een camping bij een strand met zes personen. Lekker bijkomen van alles en lekker op het strand volley en cricket spelen en zwemmen de hele dag.

Tot volgend jaar!

 1. Piejtje
  29 december 2009 op 22:07 | #1

  Haha kerel good bezig. Vroag mich toch wal steeds aaf wie toch allemaol die vrouwlie zien op die foto’s…

  Enne deen kerel met die baardgroei, die op bijna alle foto’s stiet wie is det eigenlijk, unne kammeroad van dich?

  Fijn niejjoar kerel dao.. als ut hej nog midden op de daag is… :wink:

 2. Evelien
  29 december 2009 op 23:08 | #2

  Timmie!!

  Ziet er goed uit daar! Geen boetes meer gehad tijdens je lange reis hoop ik? Scheelt dat ie tijdens t rijden niet op een illegale parkeerplaats kan staan natuurlijk ;)
  Heb je trouwens al plannen voor oud op nieuw?

  x

 3. fvinnzsell
  29 december 2009 op 23:17 | #3

  daag jong,

  wat vingen dien alders van al din vrowlie?
  naja, gedraag je nog!!

  x

 4. Pap
  30 december 2009 op 02:06 | #4

  Gelukkig Nieuwjaar!

  Tim, let wel op met het Links rijden, onder invloed rijden, rotsen beklimmen, vuurwerk ed. maar zo te zien en horen, geniet je wel van je vakantie en je vele uitstapjes wij zijn benieuwd of het Noorder eiland er ook zo mooi uitziet qua natuur.
  En nog bedankt voor de mooie kerstkaart welke vandaag in de bus viel.

  Groeten de familie.

 5. Moniek
  30 december 2009 op 05:25 | #5

  Hee broertje, wat kan ik anders zeggen dan dat het er weer supervet uit ziet!!! :roll: Jij ook alvast een fijne jaarwisseling!!! Ik heb nu lekker klusvakantie:-P. Have fun nog daar in de zomer! Groetjes je zus

 6. Clephaasjes
  1 januari 2010 op 00:00 | #6

  Ha, die Tim
  Zalig Nieuwjaar!!!!
  Pap-mam-Moniek-Tim-Loes-Rik-Pieter

 7. Clephaasjes
  1 januari 2010 op 00:04 | #7

  Ha, die Tim
  Waren wij even net op tijd!! Op het moment dat wij dit versturen, zul jij niet in de gelegenheid zijn om dit te lezen. Wij nemen aan dat daar ook een spetterend vuurwerk zal zijn. Vanaf dit moment horen we du bij Hoooors!!! Groetjes van ons allemaal!!!!

 8. Moniek
  1 januari 2010 op 00:26 | #8

  Hee Tim,

  Ik zie al dat pap en mam jou voor mij gelukkig nieuwjaar hebben gewenst, maar ik doe het zelf ook nog, hier is het nu half 1 ’s middags!! Gelukkig nieuwjaar!!! Groetjes Moniek

  • 1 januari 2010 op 16:04 | #9

   Allereerst een zalig nieuwjaar allemaal en bedankt voor jullie reacties!

   @Piejtje en fvinnzsell:
   Speciaal voor jullie een foto:

   @Evelien:
   Geen boetes en weinig ongelukken dus een prima tocht eigenlijk ;)

   @Pap:
   Zoals ik nu kan beoordelen ziet het er hier ook zeer spectaculair uit. Onderweg al grote bergen en stomende geisers gezien. En ik zal uitkijken ;)

   @ De rest:
   Jullie ook een zalig nieuwjaar!

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: