Heaphy Track

9 december 2009 Reageer Ga naar reacties

Hoi allemaal!

Bij deze het beloofde verslagje van mijn weekend weg. Ik heb weinig foto’s genomen dus ik ga gewoon per dag een verhaaltje vertellen. De mensen met haast kunnen beter meteen doorscrollen naar het einde ;).

Dag 1

Zoals vermeld in mijn vorige bericht kwam ik nogal spontaan op het idee om er een weekendje tussenuit te trekken. Zo gezegt zo gedaan en ’s nachts rond 1 uur vertrok ik richting de Heaphy track. De tocht op zicht was al een hele beleving. Het was volle maan, de bergen waren pikzwart en al het water kleurde zilver. Als we met enkele tieners waren geweest zou het een mooi begin zijn van een slechte horrorfilm. Na enkele uurtjes werden de oogjes moe en heb ik de auto geparkeerd om een dutje te doen. De volgende morgen werd ik wakker van het zonnetje in m’n gezicht en werd het tijd om wat benzine in de auto te gooien. Dus even wat auto’s langsgelopen of iemand toevallig startkabels bij zich had en toen heb ik m’n weg vervolgt. Bij het laatste dorp onderweg even gestopt voor wat laatste boodschappen. Vervolgens rijdt ik het dorp uit en krijg ik een politiewagen met zwaailichten achter me aan. Toen deze ook nog de sirene aan zette heb ik toch maar besloten om even langs de kant te stoppen. Ik bleek iets teveel haast te hebben wat me toch weer zo’n $190,- kostte. Na het laatste dorp bleek het helaas nog een enorme afstand te zijn. Dus halverwege nog een pauze ingelast bij een grottenstelsel (Middle Earth voor de LOTR fans). Daar begon net een rondleiding dus die maar even snel meegepakt.

Uiteindelijk rond 14u kwam was ik bijna bij het begin van de tocht. Ik moest door een paar riviertjes met de auto wat gelukkig goed ging. Toen kon de tocht eindelijk beginnen. De regen kwam inmiddels met de bakken uit de lucht dus het was meteen een frisse start. Bij de eerste hut even gestopt voor een hapje. Daar kwam ik vier mensen tegen die de tocht net achter de rug hadden (zonder een druppel ;)). Deze aardige mensen heb ik mijn autosleutels gegeven zodat ik straks zelf minder ver hoefde te reizen naar de auto. Deze zouden ze achterlaten in een dorp bij de VVV.

De eerste dag had ik 17,5 km non-stop-berg-op te lopen. Dit bleek langer te duren dan verwacht want toen ik dacht dat ik er eindelijk was stond er een bordje: hut 5 km 8-O Ik wist dat het rond 20:30 donker zou worden dus ik had nog een uur om daar te komen. Flink doorgestapt en uiteindelijk na de laatste meters in het toch wel donker wordende bos kwam ik eindelijk bij de hut aan. Ik was gelukkig niet de enige in het bos want in de hut waren al zeven 50+ers aanwezig en een meid van 21. Even gezellig bijgekletst en opgewarmd en toen op tijd naar bed.

Dag 2

De dag begon al vroeg dus ben ik maar om 7 uur opgestaan om aan te wandelen. Na twee uurtjes had ik m’n eerste pauze en werd ik bijgehaald door de eerste groep. Deze bestond uit twee ambulanciers, een verpleegkundige en de meid. Nou, veiliger kun je toch niet op stap zou je zeggen. Dus heb ik een tijdje met hun overgelopen. Helaas gingen ze me iets te snel dus de laatste paar uurtjes heb ik weer voor mezelf gelopen. Door de natte iets-te-kleine schoenen had ik inmiddels gigantische blaren op m’n voeten. Iets wat het lopen niet ten goede kwam. Dus zeker de laatste uurtjes naar de hut waren erg zwaar. Ik begon me al een beetje af te vragen waar ik in hemelsnaam aan begonnen was.

Het heeft ook ongeveer de helft van de dag geregend. Maar gelukkig had een een poncho bij me :). De beste 50 cent die ik ooit heb uitgegeven! ’s avonds lekker een koud blik spaghetti naar binnen gewerkt. De rest was uitgebreid aan het koken. Een drie gangen menu met biefstuk als ik me niet vergis. Maar overdag was de rest best jalours op m’n kleine rugzak haha.

Dag 3

De derde dag was veruit het best. Iemand had me twee wonderpleisters tegen blaren gegeven. En dat was zeker een goed begin van de dag. Hele dag geen last van m’n voeten gehad. De dag begon droog en ik vertrok met de vier 50+ers (meer mijn tempo ;)). Zodra we goed en wel onderweg waren kwam de regen. Dit maal harder dan voorgaande dagen dus het duurde niet lang voordat ik door en door nat was. Ook kwamen we onderweg enkele overstromingen tegen die je niet met droge voeten kon oversteken. De regen was die dag een soort van graadmeter geworden voor mijn humeur. Des te harder de regen des te vrolijker Tim. Natter kon toch niet dus kon ik lekker overal door de plassen stampen door het regenwoud. Waar is het anders een regenwoud voor? Helaas erg weinig foto’s kunnen knippen want mijn camera is niet waterdicht helaas. Zodra we bij de laatste hut aan kwamen werd het spontaan droog. Het scheelde serieus geen 10 minuten denk ik. Voordeel hiervan is dat we ’s avonds naar buiten konden om van de zonsondergang te genieten (mits je jezelf bedwelmde in de anti-bug spray want het stikte van de ‘sandflies’).

Dag 4

De volgende dag begon erg vroeg. Ik was al om 6:45 aan de wandel nadat ik me weer lekker in de natte schoenen had gewurmd. De reden voor m’n vroege start was dat ik nog helemaal naar mijn auto moest terugliften. Het was een erg mooie route deze dag. De oceaan kwam in zicht en onderweg deden we enkele stranden aan. Ook hadden we een degelijk aantal hangbruggen om over de rivieren te komen die allemaal in de oceaan eindigden. Spectaculair gezicht hoe zo’n zoet-water rivier zich kolkend in de zoute oceaan stort. In europa zouden er zeker enkele resorts uit de grond worden gestampt op zulke plekken ;).

De vroege start wierp z’n vruchten af en we waren al voor de middag bij de eindbestemming aangekomen. De afgelopen dagen had ik een wandeling van 80 km afgelegd maar vreemd genoeg was het 450 km met de auto. Eén van de kerels opperde dat ik wel met hun shuttle mee kon. Dit leek me sterk omdat zij hiervoor betaalden maar wie niet waagt… De chauffeur zei dat het ‘against policy’ was om mensen voor niets mee te nemen. Volkomen begrijpelijk natuurlijk maar hij was wel bereid om me in het eerstvolgende dorpje af te zetten. Dus vanaf daar begon het echte lift werk. Het eerste koppel dat me meenam zette me af op de snelweg enkele kilometers verderop. Onderweg boden ze me nog wat marihuana aan :P. Op de snelweg werd ik opgepikt door dezelfde shuttle. Ze hadden hun pauze er op zitten en de chauffeur was aardig genoeg om me weer mee te nemen. Dit was al een aardig end in de richting en nog twee auto’s later was ik in het afgesproken dorp bij de VVV. Geen auto.

Hmmm. Uiteindelijk bleek ie enkele straten verderop te staan met de sleutel op de afgesproken plaats. Pfiew! Het was inmiddels 6 uur en ik had nog 550 kilometer te gaan. Dit was me iets te gek om ook nog binnen die vier dagen te doen dus ik heb maar overnacht in de backpackers in het dorp.

Dag 5

Deze dag stond helemaal in het teken van de terugtocht. Omdat ik de hele dag had wilde ik binnendoor richting huis rijden. Dus dwars door alle bergen heen. Op de kaart dacht ik een mooie weg te hebben gevonden. Het ging heel lang goed totdat het fout ging. Ik was al best een tijdje over een zandweg aan’t rijden toen ik uiteindelijk bij een wegversperring uitkwam (vraag me niet waarom ze dit niet aan het begin vd weg doen). Dus ik mocht weer helemaal terugrijden naar het begin en vanaf daar alsnog over de highway naar huis rijden. Zo krijg ik de tijd wel om.

Verder verliep de reis redelijk zonder problemen en ik had besloten mezelf te verwennen die dag. Een ranger uit het bos had me geattendeerd op een spa die niet zo commercieel was als de rest. Dus daar heb ik even lekker gebadderd. Niet commercieel was het juiste woord want ik was de enige in het hele complex. Toen ik was uitgebadderd heb ik me nog getrakteerd op een body+foot massage van ’n uur om vervolgens verder te rijden naar Christchurch. Onderweg vond ik dat m’n auto redelijk weinig grip had aan de achterkant maar daar schonk ik verder niet teveel aandacht aan.

Toen ik ’s avonds nog even richting de supermarkt wilde gaan zag ik dat m’n achterband kapoet was. Helemaal versleten. Geen idee wanneer dat is gebeurd of hoe lang dat al was :roll:. Dus komende week even op zoek naar nieuwe achterbanden.

En verder

Bij gebrek aan foto’s is het nogal een lang verslag geworden. Ongetwijfeld ben ik nog van alles vergeten te vermelden enzo maar dat is voor latere zorg. En voor de verandering heb ik deze keer ook wat gefilmd om toch wat beeldmateriaal te hebben ;).

En voor de mensen die tijd over hebben of zich vervelen is er nog een filmpje ;). Duurt ’n kwartier.

 1. Piejtje
  9 december 2009 op 22:58 | #1

  Hoe vet kerel, dich maks dur dao tenminste echt wat van :-D , geniet dur nog ma good van, hej zuuse zoiets schoens allemaol nit :wink:

  • 10 december 2009 op 08:52 | #2

   Zekers waar!

   Voorlopig ff wat minder genieten, de deadline komt er aan ;)

 2. Bregje
  10 december 2009 op 08:36 | #3

  Haha Timmie vette shit dat filmpje! K lag echt scheef om die stukjes waar je steeds zelf voorbij kwam gelopen:P Geniaal!
  Baardje staat je goed trouwens!
  Wat heb je trouwens een goed vertrouwen in de mensheid.. Kei gewoon je auto afgeven WTF! 8-O
  Maar wel echt vet dat je gewoon alleen op pad gaat daar en n beetje met mensen mee gaat liften. Jij liever dan ik :wink:

  Geniet nog van de schoëne natuur doar enzoe!

  • 10 december 2009 op 08:54 | #4

   Haha, leuk om te horen!

   En dat baardje tsjah, scheerspullen vond ik te zwaar om mee te nemen dus was beetje noodgedwongen ;)

 3. Bas
  11 december 2009 op 01:39 | #5

  Ckerz sjiek man. Briljant filmwerk waar je zo voorbij gelopen komt. Kan k wel waarderen haha. Ook deze keer weer vol met the way Timple does it: auto afgeven, doodlopende weg inrijden, $190 betalen voor scheurpraktijken. Lol. Mooi man. Geniet er van en tot over 4 maanden ofzo :p We eindigen met de spreek van de week:

  Gojjemeeeeeuuuuurrrguh!

 4. fvinnzsell
  11 december 2009 op 03:43 | #7

  heej Timmie!!

  het porno gehalte van de film valt wel een beetje tegen maar die kip of die fazant vergoed veel!!!

  ga zo door man!! succes met je stage x

  • 11 december 2009 op 16:10 | #8

   Haha, ik weet ook niet precies wat het was. Had er even v.t.v. al een voor m’n voeten lopen. Niet bijster snugger beest. Duurde ff voordat ie doorhad dat ie af moest slaan om van me af te komen.

   En de stage tsjah… Vandaag eigenlijk weinig gedaan :oops:

 5. joost
  11 december 2009 op 05:23 | #9

  hey tim,

  mooi filmpje!!! Volgens mij vermaak je je daar nog wel even…!!! Ik zou zeggen geniet ze en tot snel!!!

 6. Pap
  11 december 2009 op 06:32 | #10

  Ha, die Tim
  Heb zojuist jou filmpje bekeken. Wat een schitterende natuur. En mooie foto’s. Zou bijna de neiging hebben om een vlucht te boeken. Wat een lef om die auto zo maar af te geven op hoop van zegen. Jammer van die bon, dus daar weten ze ook wat bonnen zijn. Waren ze bang dat je een fazant omver zou rijden, want verder is er geen KIP op de weg(haq, ha,ha)
  Tim de groetjes en nog succes met je stage!!!!

 7. Pap
  11 december 2009 op 06:34 | #11

  Ha Tim
  Onder dat poppetje moet mam staan (ha,ha,ha)
  Groetjes van mam

  • 11 december 2009 op 16:11 | #12

   Lol, het leek me ook al sterk dat pap 28 uur in een vliegtuig door wilde brengen ;)

 8. 11 december 2009 op 17:21 | #13

  Timmel!
  Ook hier nog bergen werk voor de stage, maar ik kon het toch niet laten om dit alles te lezen en je filmpie te bekijken. Ik heb een half uur lang kostelijk vermaakt :-D. Tof weekend man, jammer dat ik net de tijd niet heb om NZ ook nog ff aan te doen. Succes met de laatste loodjes!

  • 11 december 2009 op 17:25 | #14

   Jah, ’t was een heel verhaal :p. Goed te horen dat het de moeite waard was om te lezen / bekijken.

   Kreeg een mailtje, ik dacht: welke grapjas gaat er nou om 5 uur ’s nachts reageren ;)

   En hetzelfde geld voor mij, ik ga Australië bewaren voor een andere keer. Denk dat een maand niet eens genoeg is voor alleen Nieuw-Zeeland… Jij nog veel plezier met je reis!

 9. Moniek
  12 december 2009 op 03:22 | #15

  Hee broer, je gaat dalijk toch niet wéér weg??? :-(… Moeten we je weer missen. Ach ja, nu heb je wel de kans h1e, vooral doen :-)… Greetz sis

  • 13 december 2009 op 22:50 | #16

   Haha, een andere keer is een vrij ruim begrip! ;)

 10. Sjakiecito
  13 december 2009 op 10:59 | #17

  Heej Tim,

  Wat een tof verhaal zeg, alleen jammer van die regen maar je humeur heeft er niet onder geleden. Maar zulke wandeltochten zijn ook kei gaaf om te doen. Geniet nog van je vakantie, uh stage, en heb er nog een toffe tijd. Helaas door die Peruaanse internetverbindingen kan ik het filmke niet kijken.

  Groetjes Sjaak

  • 13 december 2009 op 22:51 | #18

   Hey Sjakie!

   Jou verhalen zijn anders ook nie mis ;). Lekker de wildernis in, heerlijk.
   En mijn humeur klaarde eigenlijk pas de derde dag op haha. Ma da kon ook bijna niet anders, was alleen maar bergaf.

   En da filmke loopt nie weg :P

 11. App
  14 december 2009 op 04:54 | #19

  Jow Timmie

  Super filmpje man echt geniaal op het laatst met je blote reet haha
  wel mooi om te zien verder en dat je zelf toch wel vermaakt met je camera.
  Nog heel veel plezier daar.
  geniet er nog maar van zolang je nog daar bent.

  Gr app en Maud

  • 14 december 2009 op 10:59 | #20

   Tsjah, what can I say?

   Blij dat je m’n blote reet leuk vond :mrgreen:.

   Leuk om te horen dat mensen het filmpje leuk vonden. Was bang dat ’t een beetje lang was ondanks dat ik aardig wat geknipt en gecensureerd heb om ‘m zo beknopt mogelijk te houden ;)

 12. Robbie
  16 december 2009 op 03:12 | #21

  Hey kerel,

  Wat een belevingen joh!! Echt iets voor jou en dat filmpje maakt het helemaal af.
  Echt met open mond zitten kijken :lol: Was dat kwartiertje echt waard.
  Heb btw nog ff nagedacht over die zogenaamde kip of kalkoen volgens Fvinnzs. Denk dat het de Weka (Gallirallus australis) is. Een nieuwsgierige loopvogel kenmerken voor Nieuw-Zeeland.

  Succes met het halen van je deadline en veel plezier nog

  Groetjes Rob

  • 22 december 2009 op 18:03 | #22

   Haha, ik denk dat je gelijk hebt qua vogel :P. Die andere wisten de naam wel ma ben ‘m alweer vergeten. Behoorlijk brutaal beestje inderdaad!

 13. 20 december 2009 op 04:01 | #23

  Hey Tim,

  Mooi verhaal weer! Mijn stage zit er inmiddels op :D. Gisteren een verslag ingeleverd en voorlopig kan ik er niets aan doen. Het is wachten op data om het geheel te testen. Aangezien dat al 3 maanden duurt, kan dat nog wel een paar maanden duren! Nu nog een maandje rondreizen in de States!:D Tot wanneer moet jij nog doorwerken? Heel veel plezier met reizen!

  Groetjes, Irma

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: