Going Kiwi

25 september 2009 Reageer Ga naar reacties

Dag iedereen,

Zoals jullie inmiddels wel vernomen hebben ben ik uiteindelijk op de juiste bestemming geland. Het vliegen zelf is me reuze meegevallen.
Ik ben gevlogen via Düsseldorf -1u- Londen -24u- Sydney -3u- Christchurch. Het overstappen was iets problematischer. Bij de eerste controle vonden ze een tube gel (mag wel, maar moest in plastic zakje), 2min voor tijd in het vliegtuig. Vervolgens in het vliegtuig wel ff goeie zenuwen gehad. Was de eerste keer dat ik besefte dat ik er ook daadwerkelijk vier maanden alleen voor stond.
De derde controle vonden ze een grote schaar, maar deze had botte uiteinden dus ik mocht ‘m wel houden (zat in m’n verbandetui). En de vierde een laatste controle moest ik deze alsnog inleveren. Om vervolgens 15 minuten te laat bij de gate aan te komen door een te krappe planning van m’n reisorganisatie.

Maar zoals gezegd ging het vliegen zelf van een leien dakje. Tijdens de lange vlucht had ik het erg gezellig met de meid naast me. Gezellig gekletst en film mee gekeken. Vervolgens hoefde ik nog maar een stukje richting Christchurch.

Daar aangekomen ging alles als vanzelf en een half uur na landing lag ik al op m’n bed. Nou had ik niet gedacht was dat ik een type was voor een jetlag, maar haleluja!
De afgelopen dagen heb ik eigenlijk niets anders gedaan dan geslapen. Werd rond 14u wakker en kon meestal zo aanschuiven aan het diner. Natuurlijk was ik wel elke nacht wakker tot 5uur…

Heeft ook zo zijn voordelen. Ik had niet verwacht dat de leuke mensen vanzelf richting mijn kamer zouden komen, dus we gingen er meteen ’s avonds op uit. De tweede avond meteen een groep leuke jongens ontmoet met wie ik nu nog optrek. Dus het zal wel gezellig blijven de komende tijd.

Vandaag heb ik ook mijn opdracht gekregen. Het heeft te maken met een wall-climber (een robot die tegen een muur klimt). Deze kan dat op vrijwel elk oppervlak zonder contact te maken met de muur zelf. Best leuk om te zien.
Alleen hangen er nu nog wat zware kabels aan. Het is aan mij om deze te laten verdwijnen.

Veel meer is er nu nog niet te vertellen. Komend weekend ben ik van plan om de omgeving eens te gaan verkennen. Vanavond ben ik uitgenodigd voor een feestje, dus daar gaan we nu maar eens heen.

Owja, heb nog geen foto’s hier genomen dus het zijn voornamelijk foto’s vanuit het vliegtuigraam. Genoeg rooie zon gezien want het schema was dag-nacht-dag-nacht-dag tijdens het vliegen.

Groeten!

 1. Joost
  25 september 2009 op 21:53 | #1

  Hey tim

  Fijn dat de reis is mee gevallen!!! En met de zenuwen zal het ook wel goed komen jou kennende!!!! En leuk he zon jetlag.. Kun je na gaan hoe ik me voelde toen jullie hier op de bank zaten toen ik net terug was…!!! En als je dalijk terug komt heb je er minder last van want dan vlieg je tegen de tijd in!!!! Groetjes

 2. Zusje
  25 september 2009 op 22:53 | #2

  Ha broer(tje) ;),

  Echt super dat je al leuke mensen hebt leren kennen en meteen naar feestjes kan :P. Dat begint al goed :D. Ook fijn dat je ondanks de douane enzo wel een leuke reis hebt gehad!
  Sterkte nog met je jet-lag en heel veel succes met je eerste opdracht!

  Liefs, je zusje

 3. Bas
  27 september 2009 op 00:06 | #3

  Timple kel,

  Ook deze keer weer heelhuids aangekomen? Mooi om te horen dat de mensen er gezellig zijn dat bespaard je misschien een deel van een ietwat onwennig begin. Nu hopen dat je opdracht uitdagend is maar genoeg ruimte laat voor de andere leuke zaken. Ik hoor in je volgende bericht wel hoe het je vergaat. Tot die tijd: good luck mate!

  ps:

  wist je dat: alles aan boord van het vliegtuig waar Tim mee vloog wit was maar hijzelf blauw? :p

 4. René
  27 september 2009 op 05:01 | #4

  Jow Tim,

  Zijn wat vlieguurtjes geweest de laatste maanden, haha!
  Veel succes en heel veel plezier daar aan de andere kant van de wereld..

  Groeten René J.

 5. 28 september 2009 op 04:20 | #5

  Hey Tim,

  Blijkbaar moet je er wat voor over hebben om naar de andere kant van de wereld te vliegen :). Je opdracht klinkt wel vet, komt waarschijnlijk helemaal goed. Owja, ik zit bij Henk, niet bij Maarten ;)

  Greetz, Dennizz

 6. Bregje
  29 september 2009 op 03:21 | #6

  Hey Timmie,

  Fijn dat je goed bent aangekomen en dat de vlucht is meegevallen!
  Zal indd wel even spannend zijn, de gedachte dat je er nu ff alleen voor staat!
  Maar fijn dat je daar een hoop leuke mensen tegengekomen bent :D

  Veel succes met je opdracht, want dat lijkt me best wel pittig! (nou ben ik natuurlijk ook net iets blonder van binnen dan jij dus daar kan het ook aan liggen)

  Xx

 7. Sjakie
  29 september 2009 op 08:34 | #7

  Heej Tim,

  Fijn dat de vlucht is meegevallen. En natuurlijk is het fijn dat je al meteen mensen hebt leren kennen om te gaan stappen. Zo zit je al meteen tussen de mensen. Ik wens je succes met de opdracht, hij klinkt in ieder geval interessant. Ik wens je een Chevere (koewl in het Peruaans) tijd in Nieuw-Zeeland

  Groetjes Sjaak

  • 29 september 2009 op 17:48 | #8

   Hey mensen!

   Bedankt voor alle berichtjes! Altijd leuk om te weten dat je verhalen gelezen worden.

   Op het moment maak ik vrij weinig mee door het slechte weer hier. Overdag bezig met stage en ’s avonds cricket kijken ofzo. Zodra ik weer iets leuks meegemaakt heb zal ik ’t wel weer met jullie delen ;)

 8. Je andere zussie
  30 september 2009 op 20:31 | #9

  Hee broertje!!! Beetje late reactie, maar ik heb net pas (bijna) helemaal zelf internet geïnstalleerd, haha. Maar ik had natuurlijk wel al je vliegverhalen gehoord!!! Wel echt iets voor jou om pas in het vliegtuig te beseffen dat je er 4 maanden alleen voor staat, haha… maar zo te lezen zal dat toch niet helemaal het geval zijn, wel fijn dat je daar al meteen contacten hebt… En je opdracht, dat klinkt al echt Tims haha. Succes! Liefs, je zus

 9. Sylvain
  2 oktober 2009 op 09:03 | #10

  Daag Tim!
  Wat een wereldreizen allemaal! Maar zo te lezen gaat alles geweldig (en waarom ook niet)! Heel veel plezier en geniet er van!!

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: