Freefalls into paradise

13 januari 2010 Reageer Ga naar reacties

Zo, ik heb maar een half uurtje hiero om mijn verhaaltje kwijt te kunnen en ik heb veel te veel te vertellen.

Het begon allemaal met een freefall into paradise. Oftewel: skydive!
Vroeg in de ochtend begaf ik me naar een klein vliegveldje helemaal in het noorden van Nieuw-Zeeland waar ik samen met enkele anderen een skydive zou gaan doen. Van te voren even een kleine instructie hoe het allemaal zou gaan gebeuren en dan het vliegtuig in. We klommen naar een hoogte van 1230 feet om daar vervolgens uit het vliegtuig te springen. ‘We’ is in dit geval de kerel waar ik aan vastgebonden hing en m’n cameraman (Jaja, als ik het doe wil ik het ook ff goed vastgelegd hebben ;)).
En toen de sprong…
Eerst klom de cameraman naar buiten om ons te filmen en vervolgens kieperden wij uit het vliegtuig. Om te compenseren voor het gewicht van twee mensen komt er altijd een mini-parachute uit. Maar blijkbaar deed ik iets verkeerd en vielen we naar beneden met onze neuzen omlaag. Ik had niets in de gaten maar mijn instructeur kreeg het even spaans benauwd. Tegen de tijd dat hij ons in de goede valpositie had en de parachute kon openen gingen we al een goede 270km/h. ‘Oeps’ zullen we maar zeggen :oops:.
Maar uiteindelijk nog een kleine minuut in vrije val naar beneden gekelderd alvorens onze hoofdparachute opende en we in een rustig gangetje verder vielen.
Al met al ben ik weer een zeer unieke en heftige ervaring rijker! Alles is mooi op de film terecht gekomen (ondanks dat de cameraman ons niet kon bijhouden :mrgreen:).

Hot Water Beach

Voor de volgende dag stond de ‘hot water beach’ op de planning. Aangezien er alleen hot water is met laagtij bevond ik me al om 6:00 op het strand die dag. Ik was de eerste op het strand maar lang duurde dit niet ;). Nog wat andere mensen geholpen met hun spa dus best een goede dag gehad tot de vloed kwam ;). Zie het filmpje voor de details. Later die dag ook nog even een wandeling gemaakt naar een van de wereldwonderen ofzo. Hele poeha, maar zo bijzonder vond ik het eigenlijk niet haha. Gewoon een groot gat in ’n rots.

Canyoning

Na een dagje strand en een hoop kilometers was het weer tijd om wat actiefs te doen. Voor mijn verlate sinterklaascadeau ben ik namelijk gaan Canyoningen. Oftewel je trekt een wetsuit aan en werkt je weg door een rivier in een valei. Op de een of andere manier zag ik er nogal fit uit want ik mocht de touwen en het water voor die dag helemaal omhoog sjouwen naar het begin van de canyon. Makkelijk was anders maar ik laat me natuurlijk niet kennen :P.
De Canyon begon met een ‘oefensprong’ van 7 meter hoog. We waren met een groepje van acht en de twee begeleiders wilden zien wie er geschikt was voor de grote sprongen. Sommigen sprongen prima, sommige durfden niet maar net voor mij was een kerel die er een mooie sprong van maakte. Daar liep m’n ego me even voorbij dus eindige ik de rij met een 7 meter salto :mrgreen:.
Toen begon het echte werk. We hebben geabseilt van 80 meter hoge watervallen. We hebben van watervallen geprongen en over de rotsen gegleden. Al met al waren we iets van vijf uur bezig in het water en uiteindelijk heb ik het zelfst gepresteerd een backflip te maken van de laagste (vijf meter) rots :D. Weer een mooie dag achter de rug!

Hells gate

Na al die verfrissende watervallen was Tim wel weer toe aan een iets warmere omgeving dus volgende bestemming: Rotorua. Ik vraag me af wie dit dorp gesticht heeft. ‘Ow, het stinkt hier naar eieren en zwavel, laten we hier gaan wonen!’ Sjezus wat stinkt het daar :P.
Anyway, daar nog even geprobeerd iets van het nachtleven te maken maar dat werd me toch echt even te zwaar haha. Overdag ben ik dus maar eens naar die ‘Hells gate’ gaan kijken. Het schijnt een grote kokende draaikolk te zijn waarvan de diepte tot op heden niet vastgesteld is (grote oogjes). In deze omgeving zijn erg veel vulkanische verschijnselen zoals heet water, kokend modder, hoogste warme waterval enzovoort. Genoeg om je een dagje te vermaken. Ook nog een mooie geiser gezien die net lekker bezig was toen ik er aan kwam. Nice!

Natuurlijk heb ik in de tussentijd alweer vele kilometers afgelegd en de nodige zandweggetjes ingedraaid op zoek naar moois. Zelden verdwaald maar wel vanalles moois gezien als watervallen en een hele (hele) grote boom ;).

En toen vertrok ik richting Taupo…
Onderweg zag ik een meid die het even moeilijk had om bergop te komen met de fiets. Gentlemen als ik ben heb ik haar dus maar even een lift aangeboden. Maar soms kan het vreemd lopen, dus onze avonturen van de afgelopen dagen zullen uitgebreid aan bod komen in m’n volgende post ;).

 1. Clephaasjes
  13 januari 2010 op 21:31 | #1

  Tim, Tim
  Het zal ook niet zo zijn dat dit weer jou overkomt. Wat een avantuur. Maar goed dat alles weer op zijn “pootjes” terecht is gekomen. Ik zie vol belangstelling uit naar de film en de foto’s die je hier van hebt. Groetjes van ons allemaal!!!!

 2. Moniek
  14 januari 2010 op 07:14 | #2

  So heeeee, zeg, ik geloof dat jij daar iets van spanning zoekt of zo…Het lukt je in ieder geval wel erg goed. Misschien maar goed dat je niets doorhad in de lucht… wel gek trouwens. Maar was het verder wel leuk??? Maar goed dat het is goedgekomen.

  Groetjes Moniek en we zien het wel:-)

 3. 14 januari 2010 op 11:47 | #3

  Seht jah sehr gute…oh crap…that all looks pretty good … damn… Gaaf allemaal man. Ut schijnt dat ik tegenwoordig per dag gemiddeld 3 talen spreek :wink: Maar hij heeft z’n lijst weer compleet hoor :-P Zoveel dingen verwacht ik hier iig niet te bezichtigen. Succes daar nog verder je laatste halve maand. We spreken ons :-D Latorr

 4. joost
  15 januari 2010 op 03:49 | #4

  Hey Timmie

  Hoe super gaaf is dat dan ff skydive. Foto’s zien er ook net als altijd weer super gaaf uit. Ik ben benieuwd met wat voor gave verhalen jij terug zult komen…..

  Tot snel

  Gr Joost

 5. fvinnzsell
  15 januari 2010 op 05:10 | #5

  kerel,

  ziet er allemaal goed uit… Maar ik hoef niet jaloers te zijn, ik heb ook een weekje vakantie:p Lekker doorgebracht tussen de cherrys!!….kerel geniet nog van je vakantie en profiteer maar van de meiden!! NU KAN T NOG….In nederland lig je niet ZOOOO goed in de markt :p

  • 15 januari 2010 op 22:20 | #6

   Heyhey!

   Bedankt weer voor jullie reacties! Altijd leuk om te lezen.

   Net het stukje getypt van de laatste paar dagen dus ik ben gelukkig weer helemaal bij met typen. Nu nog ff auto op marktplaats kiepen en morgenvroeg de veerboot terug naar het zuidereiland.
   The end is near :(

 6. René
  16 januari 2010 op 02:25 | #7

  Yo Tim,

  Nog een treasure gevonden tijdens het graven??
  Geniet er nog van, hier is ’t maar ontzettend koud.

  Groeten, René J.

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: