Fiordland

23 januari 2010 Reageer Ga naar reacties

Zoo, waar waren we gebleven. M’n laatste berichtje was op het Noorder eiland. Daar heb niet veel meer gedaan. Sherlock Holmes gekeken in de bios met Stine en vervolgens naar Wellington gereden. Daar woont m’n grote vriend David dus hebben we daar een paar nachtjes op de bank geslapen om te wachten op m’n veerboot. Stine bleef op het Noordereiland en ging richting Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenua-kitanatahu 8-O (I kid you not) en ik pakte de veerboot.
Dat was op zich al een verhaal op zichzelf vanwege de extreme weercondities waar we in terechtkwamen. De boot werd mooi op en neer gegooid en overal viel het servies van de tafels en waren mensen aan het overgeven. Maar helaas mochten we niet naar buiten dus heb ik er geen foto’s van :mrgreen:.

Anyway, ik ben meteen verder naar beneden gereden omdat ik daar nog niet geweest was. Milfort Sound was het bezoeken waard dus heb ik daar een cruise geboekt. Het is een grote baai met enorme bergen en het is on the world heritage list. Sommige wanden hebben mooie kleuren door de mineralen en metalen. Zelfst goud is er te vinden, maar er word niets gedelft omdat het op die wereld erfgoed lijst staat. En zoals altijd was mijn timing best goed want het was een droge dag. En met meer dan 8000mm regen per jaar zijn die best zeldzaam daar :mrgreen:.

De dagen daaropvolgend heb ik de Kepler track gedaan. Een meerdaagse hike die echt enorm mooi was. Het is de mooiste hike volgens velen als je een van die weinige mooie dagen weet te vinden. Ze voorspelden alles behalve goeds voor die paar dagen maar om de een of andere reden had ik toch weer prachtige dagen met prachtige uitzichten. Na de hike ben ik met twee israelische meiden richting Queenstown gereden om daar nog ff snel een feestje te bouwen. Maar ik het kort houden voor de verandering en de foto’s het verhaal laten vertellen.

Tim

 1. Evelien
  23 januari 2010 op 21:03 | #1

  Timmie!

  Wat aardig van je dat je wanneer iedereen op de boot aan t overgeven is door zeeziekte jij er aan denkt om mooie foto’tjes te maken om ons hier in Nederland te vermaken ;) Heb je verder nog grootse plannen voor je laatste dagen daar? Geniet er in iedergeval nog maar ontzettend van!

  x Evelien

  • 24 januari 2010 op 14:50 | #2

   Haha, de aardigheid zelve hier natuurlijk :mrgreen:.
   Geen grootse plannen meer, behalve auto verkopen. Heb nu een cash offer staan van 400 dollar meer dan ik ‘m kocht dus ff kijken of ik ‘m daarvoor weg doe :P

 2. Bregje
  23 januari 2010 op 22:59 | #3

  Timmeah!

  Doe je wel n beetje voorzichtig daar.. kei bijna verzuipen enzo, GEK!:P
  Echt weer super mooie foto’s trouwens. Wat zullen jou ogen pijn doen als je strax weer terug bent en alleen maar naar lelijke huizen moet kijken 8)

  Nou geniet nog maar heel veel van je laatste dagen daar, en dan zien we je heeeeel snel weer! :D

  X

 3. 24 januari 2010 op 05:18 | #5

  Waterval iets van 200m :?: Anyroad, weer briljant mooie feuteus. Sjieke hikes weer. Maar ik kan hier skiën 8) Die plaatsnaam, is dat niet toevallig de langste plaatsnaam ter wereld? Komt me namelijk bekend voor haha :lol: Verder wens ik je nog een paar fijne dagen toe daar. Succes met het verkopen van je auto en een fijne reis terug alvast mocht ik je niet meer spreken.

  Laaatuuur!

  • 24 januari 2010 op 16:29 | #6

   Nope, niet de langste. Maar hier hebben ze wel meer van die absurde lange Maori namen. Deze betekend iets van: “The summit where Tamatea, the man with the big knees, the climber of mountains, the land-swallower who travelled about, played his nose flute to his loved one.”

   Jij nog veel ski-plezier! Ga nu je berichtje lezen ;)

 4. Anoniem
  24 januari 2010 op 06:39 | #7

  overdrijven is ook een kunst:

  Klimaat
  In Milford Sound regent het gemiddeld 6813 mm en 182 dagen per jaar. Het is daarmee de natste plaats van Nieuw-Zeeland
  bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Milford_Sound

  maar er staat niks over de hoogte van die waterval…..

  • 24 januari 2010 op 14:44 | #8

   Hey Fvinnz,

   Als je je huiswerk ff beter had gedaan. Fiordland is een van de plaatsen ter wereld waar de lokale jaarlijkse regenval het meest varieert. Jij hebt het met je 6813 waarschijnlijk over de plaats Milfort Sound en niet over de baai zelf waar de boot vaart :roll:.

   Wijsneus ;)

 5. Anoniem
  24 januari 2010 op 06:44 | #9

  Deze rotsen zijn ongeveer 1200 meter hoog……
  ik vind 200m wel een goede gok!

 6. Moniek
  25 januari 2010 op 00:18 | #10

  Hee broertje!!
  Geniet er nog van de laatste dagen!!
  Liefs, je zussie!

 7. Clephaasjes
  25 januari 2010 op 06:46 | #11

  Ha, die Tim
  Wat weer een spectaculaire tochten heb je weer gemaakt. Weer, zoals gewoonlijk prachtige foto’s met mooie schapen (het lijken net sneeuwballen ). Nu wordt het toch echt tijd dat je weer huiswaarts keert, want je avonturen worden steeds riskanter. (zie foto, waar je het hoofd nog net boven water kon houden!)Hoop dat je je auto goed kunt verkopen en geniet er nog van!! Groetjes van ons allemaal.

 8. paul
  26 januari 2010 op 22:33 | #12

  Jongen,

  Dat ziet er vet uit!!!

 9. Clephaasjes
  29 januari 2010 op 21:47 | #13

  Ha, die Tim
  Ik schrijf even een stukje namens jou, omdat je je laptop niet steeds mee wilt zeulen.
  Tim heeft zijn auto nl. dinsdag goed kunnen verkopen, dus hij heeft nu alleen nog liftend vervoer. Hij ging nu nog een wandeling maken van 2 dagen. En dan komt zo langzamerhand het einde in zicht van zo’n unieke STAGE!. Verder was met Tim alles oke. En met ons ook!! (ha,Ha). Tim, als je dit nog leest dan waensen wij jou allemaal een goeie terugreis en tot…….Maandag!! Groetjes van ons allemaal.

 10. Moniek
  29 januari 2010 op 22:38 | #14

  Hee Tim,

  Als je dit nog op tijd leest: een heeeeele goede terugreis gewenst!!!

  Groetjes Moniek

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: