And up… and down…

5 januari 2010 Reageer Ga naar reacties

Zalig nieuwjaar allemaal!

Het word steeds moeilijker om aan electriciteit te komen, laat staan internet. Dus nu ik het weer even beide heb zal ik jullie snel op de hoogte brengen. Zoals jullie misschien herinneren had ik met Ryan een hele roadtrip ondernomen om enkele vrienden van de universiteit te bezoeken. Na 1600 km en 36 uur kwamen we uiteindelijk aan op een camping waar een bungalotent stond die ons allemaal kon herbergen. Aangezien we flink wat noordelijker zaten dan in Queenstown betekend dit dat het hier ook anderhalf uur eerder duister is en dat er een klimaat à la Costa del Sol heerst. De eerste dag namen we een boot om richting Tauranga te gaan shoppen. Helaas was het wat te warm dus werd het uiteindelijk een terasje pikken (nou heb ik nog geen schoenen ;)). ’s avonds was het wat afgekoeld en hebben we Cricket (nationale sport hier) gespeeld op het strand. De andere dag hebben we volgekregen met het strand en het beklimmen van ‘The Mount’. Dit is een berg net naast de camping zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

En toen was het: Nieuwjaar! De planning was om nieuwjaar op het strand te vieren. Hier geld echter een alcoholverbod dus begonnen we al redelijk op tijd met indrinken. Net voor nieuwjaar zijn ik en Brad toch nog op het strand beland en hebben we samen met (tien)duizenden anderen kunnen genieten van het vuurwerk. Na het vuurwerk hebben we nog enkele anderen van ons gevonden en hebben we het feest weer bij de tent voortgezet. Al met al is nieuwjaar op het strand toch een leuke afwisseling met Nederland 8).

Omdat het voor mij toch een rondreis is en geen strandvakantie ben ik samen met drie anderen en een totaal van drie auto’s verder naar het Noorden gereden. Daar zijn we in Pahia (350km verderop) op een camping beland met een prachtig uitzicht op een waterval. Het leek een hele mooie waterval om vanaf te springen maar na een paar horrorverhalen van de campingeigenaar hebben we daar toch maar vanaf gezien :roll:. We hebben met z’n vieren daar ook (weer) een berg beklommen. Met op de top een momument voor een gesaboteerd greenpeace schip.

Toen ging Brad naar huis voor een begrafenis en toen waren er nog drie… Met z’n drieen hebben we ons vervolgens nog noordelijker begeven (and up…) naar Wangaroa Bay. Daar hebben we (verrassend) een berg beklommen en nog enkele uurtjes gebruind in de zon. Toen was het tijd voor mij om afscheid te nemen en ben ik na het afscheidsdiner weer naar het zuiden (and down…) gereden. Dus vanacht heb ik lekker in m’n auto doorgebracht bij een prachtige waterval. Nu ben ik in Auckland. Een stad met 1.3 (van de 4!) miljoen inwoners. Vandaag heb ik de hele dag internet afgekocht en is het zaak om de rest van de reis op het Noorder eiland uit te zoeken. Ik kan jullie beloven dat het in ieder geval een warme bedoeling word :).

Tot zover het nieuws uit Nieuw-Zeeland, nou jullie met het nieuws uit Nederland ;)

Tim

 1. Robbie
  5 januari 2010 op 20:47 | #1

  Hey Timmie,

  Misschien een idee voor de volgende jaarwisseling: een strandfeest!!
  Ben en blijf jaloers op die belevingen van jou. Zeker als je bekijkt dat ik net
  weer voor de zoveelste keer vertraging heb met die klote-treinen door de kou
  en sneeuw die er overal ligt!! Verder zit hier iedereen te hopen op een elfstedentocht maar die zal er waarschijnlijk toch weer niet komen. Oudjaarsavond heb ik helaas moeten werken, heb de rest daarom maar even gezien en voor de sterke verhalen moet je dus bij de rest zijn!! Ook zijn we er weer iemand kwijt geworden aan het buitenland. Bassie heeft die lederhosen aangetrokken.
  Nu weer aan het gewone ritme aant wennen, want stage gaat ook gewoon door he.

  Hoezo trouwens internet leeg gekocht??

  Veel plezier nog,

  Groetjes Rob

 2. fvinnzsell
  5 januari 2010 op 23:28 | #2

  je neus ziet er nog best goed uit jongeman!!!!

  gedraag je he!!

  groeten

 3. Bregje
  5 januari 2010 op 23:40 | #3

  Timmie..

  Wat klopt hier niet? K heb er nog zeker 1 minuut naar gegeken, maar k zie niet wat er niet klopt:P
  Wel echt super sjieke foto’s.. Zal wel tegenvallen dat wakker worden als je weer in Serum bent. Klein verschil in het uitzicht opzich!
  Weet je al wanneer je pcies terug bent in ons mooie durpke?

  Have fun mate!
  X

 4. Clephaasjes
  6 januari 2010 op 03:28 | #4

  Ha, die Tim
  Net een heel verhaal getypt, per ongeluk afgesloten, dus weer opnieuw beginnen. Het zijn weer spectaculaire foto’s en krijg al bijna spijt dat we niet even langs zijn gekomen. Wat niet klopt op die ene foto weet ik niet, maar zal pap of Rik er vanavond eens naar laten kijken. Heb je internet afekocht of afgezocht? Ik denk het laatste.Hier is verder weinig hot news, alleen dat we nu echt bij Hoooors horen, Maar daar merken we tot nu toe niks van.
  Verder wenen we jou nog een spectaculaire voortzetting van jou trip. Groetjes van ons allemaal en tot het volgende bericht of belletje!

 5. Joep
  6 januari 2010 op 23:44 | #5

  Tim meneer, gelukkig nieuwjaar! Wil je voor mij even veel leuke dingen doen in Auckland? Even de vetste kroegen testen en de mooiste plekjes bezoeken? Thanks, dan mag je me straks informeren over deze stad want ik ga er in mei naartoe. Je verhalen maken me in ieder geval al erg enthousiast! Keep it up :)
  x

 6. René
  7 januari 2010 op 04:10 | #6

  Tim!!

  De foto’s zien er weer geweldig uit (mooi petje trouwens :wink: )
  Nog de beste wensen trouwens…
  & geniet van de super reis en belevenissen die nog op je programma staan!

  Groet, René

 7. Bas
  7 januari 2010 op 06:00 | #7

  Gjoooow Timmeeeeeeee! Alles kids kerrel? Yit yelf al in München. z=y op duits toetsenbord :-P en heb al geskied supertoll!! het ga je goed! tot over paar maanden. LTR!

 8. Sjakiecito
  9 januari 2010 op 05:48 | #8

  Tim

  Je hebt het daar nog super naar je zin als ik zo lees. Ook goed het nieuwe jaar ingerold lees ik wel. Sjieke foto’s trouwens. Veel plezier nog met het verloop van je reis op het Noorder eiland.

  Groetjes vanuit Cuzco
  Sjaak

 9. Moniek
  12 januari 2010 op 01:14 | #9

  Hee Timmie,

  Wij denken dat die toren op de foto van Auckland niet klopt, dat die gewoon ergens anders staat en dat jij weer hebt zitten knutselen, haha. Klopt het???? Liefs en heel veel fun nog de laatste weekjes! Je zus

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: