Back home

7 september 2009 Reageer Ga naar reacties

De laatste echte activiteit die we de laatste dagen nog hebben ondernomen was de DMZ, ofwel de gedemilitarizeerde zone.

Na onze koreaan thuis te hebben moeten laten en zes (!) paspoortcontroles verder zijn we dan daadwerkelijk in Noord-Korea geweest. Onze organisatie is al een half jaar geleden begonnen om dit op touw te zetten en het was pas recentelijk bekend dat het ook daadwerkelijk doorging i.v.m. de recente nukken Noord-Korea.

We hebben toevalligerwijs nog met een Canadese soldaat gesproken aldaar. Dus echt verhalen gehoord vanuit het veld. Dit levert toch een ander beeld dan zo’n praatje van ’n gids. Ook zijn we in een tunnel geweest gegraven door Noord-Korea. Deze loopt door tot de hoofdstad van Zuid-korea en was bedoelt voor een invasie. Deze was gegraven in 1978. Redelijk recent dus nog.

Verder heb ik nog een Noord-koreaan gespot met m’n camera. Langleve de zoom zullen we maar zeggen :)

’s avonds zijn we nog naar de club geweest. Echt een vette stap avond gehad. Blij dat ik deze laatste avond toch nog ben gegaan. En vervolgens vanuit de club het vliegtuig ingestapt richting huis.

Bedankt voor het volgen van m’n verhaaltjes en het plaatsen van de reacties!

Tim

 1. Sjakie
  9 september 2009 op 00:18 | #1

  Heej Tim

  ff een berichtje uit Peru. Je hebt toch wel toffe dingen gedaan in Korea als ik zo lees.
  Het zal wel apart zijn geweest dat je op Noord-Koreaans bodem hebt kunnen staan.
  Ik moet je ook nog ff proficiat wensen natuurlijk, wel verlaat maar ik zit ook in een andere tijdzone he :P. Enne staat Nieuw-Zeeland ook nog steeds op de planning?

  Sjaak

 2. Bregje
  25 september 2009 op 00:16 | #2

  Timmeah!
  Leef je nog?
  Goed aangekomen enzo?

  X

 3. Clephaasjes
  25 september 2009 op 01:51 | #3

  Hallo achterblijvers uit Sevenum e.o.
  Tim heeft ons via een mailtje laten weten dat hij goed is aangekomen op wat vervelende ovestappen met bagage en gesloten gates na. Hij had laptop, zalf en nagelschaartje mee, wat dus blijkbaar van te voren kenbaar gemaakt had moeten worden. Zijn schaartje hebben ze ingepikt, maar voor de rest niets. Zijn kamer was goed te vinden en het zag er keurig uit. Nu maar afwachten of Tim snel een bericht of foto’s op zijn site zet, want iedereen zit natuurlijk met spanning te wachten welke avonturen hij daar beleeft.
  Groetjes Toos

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: