Laatste loodjes

31 januari 2010 Reageer Ga naar reacties

Hoi iedereen!

M’n laatste week zou erg rustig worden maar ik heb er toch nog een (te) drukke week van kunnen maken :). In Queenstown ben ik twee avondjes wezen stappen en heb ik overdag leren riversurfen. Best leuk om te doen. Je gaat met een bodyboard de rivier in en probeert een aantal golver en onderstromen mee te pakken. En voor mij was het gratis dus dat maakt het altijd ietsje leuker :mrgreen:. Na Queenstown ben ik naar Wanaka gegaan via een erg creatieve door mezelf uitgestippelde route. Na een nachtje in Wanaka ben ik vervolgens naar mount Cook gegaan. Dit is de hoogste berg van NZ dus die moest ik natuurlijk wel ff zien.

En toen naar Christchurch om mijn auto te verkopen. Onderweg zou ik bij iemand langsgaan die interesse had. Echter hij liet me weten dat hij al een auto had gekocht maar dat ik evengoed welkom was. Dus ben ik daar even langsgegaan. Bleek er iemand jarig te zijn dus ‘moest’ ik wel blijven om van de homekilled steak te genieten. ’s avonds nog een pilsje gepakt en voor je het weet blijf je er een nachtje slapen. Anyway, de volgende dag in Christchurch aangekomen. Ik had nog een week om m’n auto te verkopen dus ik begon enthousiast met het beantwoorden van alle geïnteresseerden. De auto zou via opbod verkocht worden op donderdagavond maar binnen drie uur had ik een cash-offer van iemand. Welliswaar iets lager dan dat ik hoopte maar dan hoefde ik me de rest vd week geen zorgen te maken. Ik heb de auto met 500 dollar winst weten te verkopen en had nog een weekje vakantie dus eigenlijk mag ik niet klagen :mrgreen:.

Voor diegene die Stine (de lifter) nog herinneren, ze was onderweg naar Christchurch om mij even op te zoeken. Ze was van plan de Queen Charlotte Track te doen en zocht nog een reisgenootje. Dus de volgende morgen liften we weer terug naar Picton (300km en dezelfde plaats waar ze de dag ervoor vandaan kwam haha). Het liften verliep niet echt soepel met lang wachten en dronken chaufeurs maar uiteindelijk kwamen we nogal laat in Picton aan. Daar hebben we de nacht doorgebracht op het speelplein van een basisschool. De volgende dag waren we eindelijk aan het wandelen. We hadden prachtig weer en de uitzichten waren weer indrukwekkend. Aan het eind van een vermoeiende dag vonden we een mooi plekje in het bos om te overnachten. Dachten we…

We bleken niet de enige bosbewoners te zijn en al snel hoorden we allerlei geluiden om ons heen. Veel insecten en buidelratten die naar ons aan’t blazen waren en onze tassen aanvielen. Stine (ok, en ik) waren niet echt op ons gemak dus gingen we ergens anders liggen. De beesten waren er nog steeds maar Stine had niets in de gaten dus heb ik het er maar bij gelaten haha. Door de kou weer een erg slechte nacht (heb een slaapzak geschikt voor 15-30 graden :-? en dat was het heus niet).

De volgende dag hadden we nog een wandeling van 30 kilometer te gaan met maar liefst een drietal bergen. Niet de makkelijkste opgave en Stine had het er nog een graadje moeilijker mee dan ik. Al met al een indrukwekkende maar vermoeiende tocht (alweer). En ik had me nog zo voorgenomen m’n volgende wandeling op z’n gemakkie te doen :-?. Maar dat was geen optie omdat ik een vliegtuig had te halen. Dus begonnen we terug te liften naar Christchurch. Er kwamen enkele auto’s die de verkeerde kant opgingen en vervolgens kwam er niets meer. Dus toen na 11 (!) uur er weer een auto aankwam hebben we die maar genomen. Welliswaar de verkeerde kant op maar we waren in ieder geval onderweg. Deze auto had ons afgezet bij een Lodge met een haven waar we vervolgens met een boot meegelift hebben richting Picton. Erg handig allemaal als je een vliegtuig te halen hebt haha.

En nu ben ik op het vliegveld aan het wachten op m’n eerste vlucht. Hopelijk heb ik net zo’n goed gezelschap als op de heenweg dan overleef ik het allemaal wel weer.

Aan iedereen die dit leest in ieder geval bedankt voor het meeleven met m’n avonturen hier!
Jullie zijn allemaal uitgenodigd om maandagavond een pilsje te komen nuttigen om al m’n verhalen nog een keer mondeling te horen.

Groeten!

Tim

 1. Clephaasjes
  31 januari 2010 op 22:14 | #1

  Ha, die Tim
  Heb vannacht om 3.00 op internet zitten te zoeken naar jou vluchtnummer, maar kon na veel omzwervingen niets vinden, dus hoop toch dat je het gehaald hebt. Na vanmorgen jou laatste berichtje gelezen te hebben, is dit dus maar net op het nippertje gelukt, Wat een geluk!!!! Het was weer een smeuiige verhaaltje om te lezen. Op dit moment zit je, als het goed is, in het vlieftuig richting Engeland. Tim. we zien jou morgen met al jou bagage, spectaculaire verhalen en een hele ervaring rijker tegemoet. Dus………To morrow!!!!
  Groetjes van het thuisfront111111

 2. Bregje
  1 februari 2010 op 00:36 | #2

  Timmie,
  Fijn dat je ondanks je ietwat chaotische planning toch je vliegtuig gehaald hebt!
  Goede reis en tot snel :D

 3. B im Schnee
  1 februari 2010 op 02:16 | #3

  Tim kerrel. Ik kan er maandag niet bij zijn :wink: Fijne terugreis gewenst. Alvast veel succes met het afronden van je verslag en zoeken van een afstudeeropdracht. Wordt nog wat.
  Ltr

 4. fvinnzsell
  1 februari 2010 op 04:41 | #4

  We zien ons maandag vast wel!!! Dan drinken we er eentje!
  x

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: