Al trommelend en voetballen richting Jeju-island

28 augustus 2009 Reageer Ga naar reacties

Het duurt af en toe even voordat ik de gelegenheid heb om een mooi verhaaltje voor jullie te typen, maar bij deze. Het vorige verhaal heb ik ’s nachts geschreven, dus ik ga mooi verder bij de volgende ochtend.

Die stond in het teken van cultuur en natuur. We begonnen die ochtend met een drumcursus. We bleken natuurtalenten en al snel konden we een traditioneel koreaans lied spelen / zingen. Erg leuk.

Vervolgens gingen we een tempel bekijken. Maar omdat ik even een flesje water had gekocht was ik wat achter gebleven en vond ik toevallig een pad dat naar de top van de berg leidde. Dit leek me een stuk interessanter dus ik heb er even een mooie single-hike van gemaakt.

Vervolgens was er een voetbalwedstrijd georganiseerd tegen ene heus koreans team. We hebben erg ons best gedaan maar we werden stiekum toch wel een beetje ingemaakt. Dit hebben we gelukkig een beetje weten te verbloemen door in de derde helft een wedstrijdje ad-vundum te winnen :p

De volgende dag was weer excursie dag. We hebben twee bedrijven bezocht. De eerste was de op-twee-na grootste staalproducent ter wereld. Dit was natuurlijk allemaal weer erg groots en lomp. Natuurlijk mochten er weer geen foto’s geknipt worden, maar daar hielden we ons eigenlijk steeds minder aan :$.

Het tweede bedrijf was een elektronenversneller. Dit is een grote ring met magneten waar elektronen doorheen vliegen. Hiermee kunnen ze dan allerlei proeven doen. Met 5 personen hebben we een deur gevonden die rechtstreeks naar de ring zelf leidde dus hier ook enkele mooie piccies :). Een van de begeleiders heeft vaak proeven gedaan in een soortgelijke installatie in Frankrijk en heeft die ring nooit mogen zien. Best leuk dus.

Dit was gelijk de laatste excursie voor een week. De volgende dag vlogen we namalijk naar Jeju-island. Ook wel Honeymoon-island genoemd. Dit is een eiland van korea met vulkaankraters, lavatubes en mooie bergen.

Op het vliegveld kwamen we nog een groep van 200 koreaanse meiden tegen die helemaal hysterisch werden toen ze ons zagen. Natuurlijk zijn we ook met die meiden op de foto geweest. Toen hun begeleider ze kwam waarschuwen gingen we ook met hem op de foto waarna de hele bubs natuurlijk niet meer te houden was. Toch leuk dat we met zo’n groep Nederlanders zo’n indruk maken hiero.

 1. mam
  29 augustus 2009 op 19:23 | #1

  Ha Tim
  Heb zojuist jou spannende, indrukwekkende en zeker avotuurlijke verhalen gelezen. Wel ietsiepietsie laat, maar we moesten natuurlijk ook Loes haar verhalen en fotoreportage (1000 foto’s) bekijken Ze is gelukkig weer goed thuisgekomen met heel wat ervaring in haar rugzak (jammer genoeg geen leeuwtje)
  Het zou Tim niet zijn die alleen op avotuur uit zou gaan met jou single-hike. Waren ze jou niet kwijt???? Verder zijn het weer prachtige forto’s en hebben jullie het goed naar jullie zin, zo te zien en te lezen. Verder is hier alles oke. Je had net gebeld zei Loes, jammer dat we je net gemist hadden. Moniek en Pieter gaan zonda met vakantie naar Zuid-Duitsland. Verder krijg je van iedereen de groetjes en knufffles en tot je volgende verhaaltje!!!!

 2. Bregje
  2 september 2009 op 20:07 | #2

  Proficiat Timmeah!!! :D

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: